Jak začít nový rok energicky?
jak začít nový rok energicky?

Jak začít nový rok energicky?



Rok 2023 téměř jistě rozdělí ty, kteří si na začátku roku dávají předsevzetí, na dva tábory. Jsou tací, kteří jsou přesvědčeni, že není nutné dávat si předsevzetí nebo plánovat, protože neočekávaných událostí je až příliš mnoho, proto se většina plánů stejně nesplní. Někteří zase věří, že se plány mohou změnit, ale pouze tehdy, je-li na nich co měnit. To znamená, že ano, plánování je zapotřebí.

My doporučujeme zlatou střední cestu. Na rok 2023 si slibte jenom to, že zůstanete energičtí a plní elánu, abyste byli připraveni čelit případným překážkám. V mém příspěvku se dozvíte, jak můžete začít nový rok energicky.

Zdroje energie, ze kterých se můžete v roce 2023 dobíjet


  • Nemyslete optimisticky jenom na budoucnost, ale také na minulost.

Za co všechno jste uplynulý rok úspěšně zabojovali? Co je to, čeho jste dokázali dosáhnout i přes zhoršené okolnosti? V každém případě si vzpomeňte na úspěšný „super útok“, ale nejenom obecně, ale také konkrétně. Konečně snídáte promyšleně? Pravidelně běháte a přitom dokonce posbíráte i odpadky? Máte zero waste kuchyni? Napište všechno, na co jste hrdí, protože to udržuje bojového ducha svěžího, protože vám to připomíná, že každý cíl, který se zdá být jako obrovská hora, lze postupnými, malými kroky dosáhnout.

  • Dopřejte si dostatek spánku i v novém roce.


Klidně prospěte část roku 2023 (věděli jste, že to děláte jednu třetinu svého života, že?). Spánek je nezbytný k tomu , aby se zregeneroval váš imunitní systém a vaše tělo nabilo energií. Dospělý člověk potřebuje alespoň 7 nebo dokonce až 9 hodin spánku. Třeba dbát i na to, aby se odpočinek konal za vhodných podmínek, abyste se moc nepřevalovali a nepotili, protože je například v ložnici příliš teplo. Hodně pomůže už i to, pokud budete důslední co se týká doby kdy jdete spát, tedy vždy když můžete, budete si uléhat ve stejnou dobu a budete se pokoušet usínat ne s plným žaludkem nebo ne při zapnutém televizoru.

 

Spánkový dluh berte vážně. Vynechaný spánek organismus přesně eviduje (stejně jako banka dluhy), nakonec poskytne účet ve formě únavy přes den, podrážděnosti a kolísavého výkonu v práci. Tip na nový rok: udělejte všechno pro to, abyste si nenahromadili mnoho spánkového dluhu. Pokud jste to ještě nedělali, veďte si spánkový deník, abyste to všechno mohli vidět. V tomto deníku můžete kromě času usnutí a probuzení evidovat i to, jestli jste se v noci na něco probudili (pokud si to budete pamatovat), a jak svěží se ráno vzbudíte. Pokud zjistíte, že váš spánek není klidný, změňte své návyky.

  • Pociťte, že jste součástí přírody.


Kvalita vašeho spánku mnohem více souvisí s pocitem blízkosti přírody, než byste si mysleli. Biologický proces s názvem cirkadiánní rytmus reguluje mimo jiné rytmus spánku a bdělého stavu (stejně i životní tempo mnoha jiných živočichů). V ideálním případě vám vaše vnitřní hodiny řeknou, co musíte kdy udělat, je třeba je pouze poslouchat. Nemyslete na velké věci. Když víte, že jste ranní typ, kdy máte více energie, můžete víc vytěžit z ranního tréninku, než kdybyste s ním začali až večer.

 

Ideální spánkový rytmus lze bohužel velmi rychle narušit. Například pravidelnou prací v noci, pozdním usínáním, radikálním narušením svých vlastních zvyků. Hlas hodin svého těla slyšíme jen velmi těžko, tento zvuk je tlumený každodenním shonem a neklidným tempem. Kromě toho, že se budete snažit jít spát a ráno vstávat v souladu se svým vnitřním rytmem, naučte se uvědoměle vychutnávat přírodu!

Nikdy není pozdě vrátit se zpět k přírodě a objevit toulky v přírodě jako nové hobby. I výzkumy potvrdily, že v přírodě klesá hladina stresových hormonů, aktivuje se imunitní systém, nervy se téměř vyhladí. Jeden opravdu kouzelný tip přímo od Víl k načerpání sil v novém roce: zkuste pozorovat východ a západ slunce. Kochejte se tímto pohledem, dívejte se na něj, jako byste v životě nikdy nic podobného neviděli, oddejte se tomuto každodennímu zázraku.

Energické, osvěžující Manny na nový rok

Také přírodní Manny bez chemikálií jsou zdrojem svěžesti. Co je to, co denně děláte i několikrát a i v roce 2023 je to vynikající příležitost k okamžitému znovuzrození? Ano, samozřejmě je to sprchování, které může být s dobře zvoleným sprchovým gelem víc, než jenom hygiena. Tajemstvím je kromě pocitu hedvábí na pokožce důkladně zkomponovaná vůně. Mám až dva nápady na to, jak se můžete během sprchy osvěžit. Jedním je Osvěžující sprchový gel heřmánek římský – citron s kyselinou hyaluronovou, druhým zase Zklidňující sprchový gel levandule – geranium s kyselinou hyaluronovou. Pokud jste spíš zastáncem koupele, vyzkoušejte, že vodu osvěžíte 2-3 kapkami 100% čistého Eukalyptového esenciálního oleje s kafrovou, dřevitou vůní. Eukalyptový esenciální olej s charakteristickou, intenzivní vůní není jenom nezbytnou součástí chřipkového období, ale také ve všední dny dokonale vyčistí vaši mysl.

Co jste si předsevzali na začátku roku? Řekněte nám to v komentáři!



Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

  • snídejte jako král! - blog

    Snídejte jako král!

    Určitě i vy znáte přísloví: „Snídani sněz sám, oběd nabídni příteli a večeři dej nepříteli...“ Právě aktuální diety toto přísloví buď potvrzují, nebo právě naopak, vyvracejí. Někdo rád snídá, někdo zase ne. Máte ve zvyku snídat?

    Prohlédnout
  • lehké recepty po svátečním přejídání - blog

    Lehké recepty po svátečním přejídání

    Vánoční menu může být zatěžující i tehdy, pokud se snažíte dodržovat určité hranice. Podívejme se na několik lehkých jídel, která navrátí rovnováhu po svátečním přejídání!

    Prohlédnout
  • manna sa o vás postará i v roce 2023! - blog

    Manna sa o vás postará i v roce 2023!

    Stalo se tradicí, že se na konci roku podíváme na to, co všechno se stalo v obydlí Víl a naznačím i to, co plánujeme na příští rok.

    Prohlédnout

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více