Takto nebudou vánoční přípravy noční můrou
takto nebudou vánoční přípravy noční můrou

Takto nebudou vánoční přípravy noční můrou



I vy obvykle hovoříte, že „tento rok na Vánoce to bude konečně jinak?” Včas se naladíme na svátky, na všechno bude dost času (hlavně na pořízení dárků) a pod stromečkem budeme stát se spokojeným a šťastným úsměvem…

Jak může být zůstávající čas do Vánoc klidný, ale přece super organizovaný?

Přijměte moje rady s láskou!

  • Dovolte, aby vás ovládla atmosféra svátků.

Myslíte si, že ve velkých městech po celém světě zapnou vánoční osvětlení pouze náhodou? Nejslavnější vánoční strom New Yorku (a zároveň na celém světě) stojí před Rockefellerovým centrem a každý rok je jeho rozsvícení velkou událostí. Miliony lidí sledují televizní obrazovky, aby zjistili, v jakém stylu budou tento rok ozdoby nebo jaký charitativní účel strom splňuje.

Slavnostní nálada je jednoduše potřebná k tomu, abyste přípravy dotáhli nejenom do konce, ale abyste si je i vychutnávali.

Ať se tedy rozezní trochu kýčovité písně, ať jsou cítit veganské zákusky ve vánočním duchu, ať se do bytu dostane co nejvíce blikajících světel a jiných dekorací. Kořenitou vánoční vůni naleznete i v péči o pleť. Pokud máte slabost pro skořici, potom si vyberte Manna lufový tělový peeling, pokud toužíte po vůni pomerančů, ať je vaší “přípravnou” Mannou připomínající klidné zimní večery pěnový krém s bambuckým máslem s pomerančem a hřebíčkem, který okouzlí tělo i duši.

Chtěli byste si přečíst ještě víc podobných nápadů? Zde jsem psala o věcech (od filmů až po vůně), díky kterým budete mít okamžitě vánoční náladu.

  • Rozdělte si včas úkoly.

Co můžete udělat, aby vánoční povinnosti nezpůsobily stres? Můžete meditovat, cvičit jógu, můžete si dát uklidňující koupel nebo masáž, ale můžete utéct i do zimní přírody (o těchto osvědčených metodách zmírnění stresu si můžete přečíst po kliknutí sem).

A můžete udělat ještě něco: včas si rozdělte úkoly.

Ostatní členové rodiny mají tendenci si myslet, že se všechno děje na mávnutí kouzelným proutkem. Byt najednou plave v záři světel, stůl se prohýbá pod tíhou různých dobrot a dárky se bez všimnutí objeví pod stromečkem. Pokud ne všechno, část povinností předejte rodině, aby v praxi objevili: radost ze společné práce udělá svátek rodiny ještě vzácnější.

Nepodceňujte sílu seznamu, povinnosti rozdělené na týdny a dny, mohou být v tomto období mimořádně užitečné. Do svého seznamu můžete přidat nákupy dárků a přísad na slavnostní menu nebo větší úkoly, jako je úklid nebo návštěva příbuzných.

Nákup vánočních dárků nenechávejte na poslední chvíli, hlavně, pokud je objednáváte z internetového obchodu. To je nejpohodlnější řešení, ale může trvat nějakou dobu, než balíček dorazí, počítejte s termíny na jejich odeslání.

  • Na nečekané situace se připravte kreativně.

Někdy se stane, že se nepodaří některý chod, vypálí se žárovka nebo dostanete několikrát stejný dárek, tyto momenty se změní na rodinnou legendu, s dojetím vzpomínáme a smějeme se.

Není však nic nepříjemnějšího, než stát ve chvíli rozdávání dárků - ale bez dárku, protože jsme na něj zapomněli.

Aby se takovým situacím zabránilo, je dobré si připravit „plán B“.

Mezi Mannami naleznete mnoho překvapení, od nejmenšího po velké, ať už se jedná o některé Manna přírodní mýdlo nebo vánoční sadu limitované edice naplněnou prémiovými Mannami.

Pokud si objednáte o jednu navíc, než je na vašem seznamu dárků, ale tento rezervní dárek přece jenom nebudete potřebovat, „nejhorší”, co se může stát je to, že po Vánocích budete mít zážitek z rozmazlující péče, protože tuto Mannu darujete sami sobě.

Shrňme si tedy 3 body vánočních příprav:

  • postarejte se o to, abyste se dostali do správné nálady
  • rozdělte si úkoly a jako dirigent na ně dohlédněte
  • neočekávané situace zachraňte spolehlivým překvapením


Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více