Dolce vita? Pojďte a užívejme si ho!
dolce vita? pojďte a užívejme si ho!

Dolce vita? Pojďte a užívejme si ho!



Milujete sváteční shon, ale někdy máte dost jednotvárných, zimních, šedivých dnů? Ve svém novém článku se pokusím vnést do zamračených všedních dnů trochu italského životního stylu.

Jste připraveni? Můžeme se v duchu vydat do Itálie?

Pokud jste nyní zpozorněli, potom pravděpodobně i vy patříte mezi ty, kteří když zaslechnou slovní spojení „dolce vita”, ve svých myšlenkách se ihned vydají do středomořských oblastí.

Absolvují romantické procházky po piazzách, přitom si pochutnávají na krémové zmrzlině, na místním tržišti přičichávají k čerstvému, voňavému a šťavnatému ovoci a navštěvují pomerančové sady. Poslouchají árie z opery, procházejí se po úzkých uličkách nebo starodávných zříceninách, anebo se kochají renesančními malbami.

Faktem je, že pojem dolce vita dnes ztotožňujeme s italským životním stylem.

Ale věděli jste, že samotný pojem "sladký život" ve skutečnosti před stejnojmenným filmem Federica Felliniho ve skutečnosti ani neexistoval?

Sladký život před a za fontánou

V roce 1960 byl natočen film s názvem Dolce Vita v hlavní roli s Marcellem Mastroiannim. Jeho nejznámější úryvek si může připomenout i ten, kdo celý film neviděl: nádherná Anita Ekberg se ve večerních šatech koupe v noční Římské fontáně di Trevi.

Dílo bylo ve své době skutečným skandálem, protože sladký život ve filmovém světě nebyl vůbec o nevinné procházce, ale spíše o dekadenci, hédonismu, rozpadu a rozčarování hlavních hrdinů.

Titul však velmi rychle začal žít vlastní život a udělal skvělou kariéru téměř na celém světě, nezávislým od filmu se stal vyjádřením italského životního stylu.

Samotný středomořský životní styl však existoval i před tím.

Je těžké vyjmenovat, co všechno sem patří: veselost, spontánnost, rodinné založení, vychutnávání si krásy života, siesta, pohodlné, pomalé, promyšlené tempo. Případně jednoduchá, ale o to chutnější středomořská kuchyně používající čerstvé suroviny.

(Pokud toužíte po božsky chutném, nenapodobitelném domácím, italské jídlu, vyzkoušejte pesto genovese (Janovské), které se připravuje velmi snadno a jeho recept jsem sdílela zde na našem blogu.)

Sladký život ve vaší koupelně

Pokud byste chtěli italské rozmazlování cítit i na své pokožce, v první řadě doporučuji pomerančově-čokoládové Mýdlo Dolce Vita, které připomíná sladký život až dvěma způsoby.

Omamný pomerančový esenciální olej představuje bezstarostní, nevinný sladký život. Exotický bergamot, sametový kakaový prášek a voňavý, hnědý třtinový cukr zase nespoutané, téměř až hříšné vychutnávání života.

Fanoušci Manny vzpomínají na božskou, osvěžující, zamilování hodnou vůni mýdla Dolce Vita, jeho bohatou pěnu, svěžest, krémovitost a hedvábnou měkkost.

Jeho všestrannost se nezapře: podobně jako ostatní přírodní Manna mýdla bez chemikálií i toto časem nahradí vaše syntetické mýdlo a sprchový gel. Je vhodnou péčí i při ranní nebo večerní hygieně. Je ideální pro všechny typy pleti a můžete ho použít při sprchování nebo čištění pleti obličeje.

Vůně sladkého pomeranče je skutečně tak omamná, že pokud si ji jednou zamilujete, budete ji chtít cítit znovu a znovu. Můžete ho schovat třeba i do své skříně, aby kouzelnou, příjemnou vůni pomeranče do sebe nasálo i vaše oblečení.

Pomeranč je hřejivou vzpomínkou i v Manně: v roce 2011 byl 100% čistý Pomerančový esenciální olej jednou z prvních Mann - u mě patří i od té doby mezi největší favority (a kvůli tomu se dostal do mýdla).
K středomořskému venkovu patří i pohled na olivovníky, mýdlová specialita Dolce Vita připomene z Itálie i toto: kromě kokosového a ricinového oleje vděčíme za jeho rozmazlující péči i výživnému olivovému oleji.

Užívejte si sladký život neodolatelnými Mannami!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více