Jaro je v plném proudu, probouzí se i pleť!
jaro je v plném proudu, probouzí se i pleť!

Jaro je v plném proudu, probouzí se i pleť!



Je starým pozorováním, že změny ročních období ve velké míře ovlivňují stav pokožky. Co se děje, když přichází jaro? Zatímco v zimě způsobuje problém šok ze střídání studeného vzduchu venku a suchého vzduchu uvnitř, na jaře mnoho slunečních paprsků, zvyšování teploty a vlhkosti vzduchu.

Jak můžete pomoci své pleti aby se probrala? Krédem Manny je, že „v přírodě je odpověď na všechno“, jen je třeba ji najít. Tato věta nachází opravdový smysl právě na jaře, kdy příroda září v plné své síle.

Pohybujte se lehce, buďte aktivní

Jaro je nejlepší čas na změnu životního stylu, osvěžení pravidelným pohybem venku, ať už je to každodenní procházka nebo běh. Pohyb je budíčkem nejenom pro vaše svaly, ale osvěží se také krevní oběh. Můžete zářit i bez make-upu, v zrcadle budete vidět zdravou svěžest. A když make-up: asi ani nemusím říkat, abyste se v přírodě pohybovali bez něj. Pocení se při příjemném tréninku nedokážeme vyhnout, stékající make-up vás bude rozčilovat, navíc se mohou ucpat i vaše póry.

Vzrušující tip na jarní pohyb: vyzkoušejte plogging, běh, během kterého sbíráte odpadky, o kterém jsem dříve psala na našem blogu.

Se slunečními paprsky opatrně, ale nevyhýbejte se jim

Pravděpodobně byste chtěli v přírodě trávit víc času, ale jen opatrně…UV-záření je už i v tomto období na úrovni letního (dokonce se zcela nesníží ani v zimě). Důvod je jednoduchý: na jaře je Země blíže Slunci, proto je síla UV-záření větší. Bohužel, jak jsou sluneční paprsky příjemné, mohou být i škodlivé, UV-A, která tvoří největší část UV-záření, proniká do hlubších vrstev pokožky, čím způsobí zánět (spálení) a poškození buněk. Možná se od prvních jarních slunečních paprsků nespálíte, ale může se stát i to. I na jaře si vyberte čas na pohyb ve volné přírodě, kdy ještě slunce moc nepálí, noste sluneční brýle a používejte krém na opalování.

Exspirované nebo znuděné kosmetické přípravky? Odbřemeňte i poličky!

Když skončí expirační doba kosmetického přípravku, může se změnit nejenom jeho konzistence, barva nebo vůně, ale také jeho účinek. Pokud na obalu vidíte, že vypršela doba, kdy ho můžete po otevření používat, potom neexperimentujte s produkty, které zůstaly z minulého roku (nebo ještě starší), ale ani s dekorativními kosmetickými přípravky (řasenka, oční stíny). Pokud si nedáte pozor, výsledkem může být i podráždění a alergické reakce. Kdybyste třídění chtěli rozšířit na celý byt, včetně šatníku nebo kuchyně, potom skvělé tipy naleznete zde.

Pokud budete z kelímků vybírat krém rukama, zvyšujete riziko toho, že se kvalita kosmetického přípravku zhorší již před vypršením jeho data spotřeby. Trikem profesionálů je důkladné mytí rukou před používáním krému, co může ve většině případů stačit. Ještě účinnějším řešením je dřevěná špachtle nebo kovová lžička (je-li to možné, umělohmotnou nedoporučuji, ale to vás asi nepřekvapuje). Pokud chcete vsadit na jistotu, vyberte si kosmetické přípravky takové konzistence, které jsou ve skleněných lahvičkách a lze je nabírat pipetou.

Pokožku si osvěžte lehce vstřebatelnými krémy na vodní bázi.

Pokud nemáte vysloveně suchý typ pokožky, potom je na jaře nejvyšší čas přidat do každodenní rutiny péče o pokožku pleťové krémy na vodní bázi. (Pokud máte suchou pokožku, nevzdávejte se svých krémů a sér na olejové bázi, protože svými olejovými složkami doplňují lipidy.) Krémy na vodní bázi zvyšují obsah vlhkosti v pokožce, což je po zimním období opravdu zapotřebí. Rychle se vstřebávají, nemusíte dlouho čekat na to, aby se po ranní péči o pokožku mohl začít den, navíc je můžete používat několikrát denně .

Pro zvýšení obranyschopnosti své pokožky, jako přípravu na léto, doporučuji Manna PRO Rebalancing MICROBIOME WATER CREAM s klinicky potvrzeným účinkem, který zlepšuje ochrannou vrstvu pokožky a podporuje přirozenou ochranu epidermis.*

**Na základě přístrojového testu nezávislé, mezinárodně uznávané výzkumné laboratoře.

Jaký je váš oblíbený jarní program na čerstvém vzduchu?



Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více