Zbavte se vypadávání vlasů!
zbavte se vypadávání vlasů!

Zbavte se vypadávání vlasů!



Vypadávání vlasů nebo plešatost je noční můrou mnoha lidí, ale změnou životního stylu je možné tento problém vyřešit. Ukážu vám, jaké mám tipy!


Pokud jste si v poslední době všimli, že máte ráno na polštáři stále více vlasů a při česání vám na hřebeni zůstane několik pramínků, potom je pravděpodobné, že vám vypadávají vlasy. Co vlastně vypadávání vlasů znamená?

Nejdříve se vlasy začnou ztenčovat, a potom postupně vypadávají. Měli byste vědět, že vlasy se na hlavě nacházejí ve skupinkách tvořených 4-6 vlasy. Nejdříve se tyto skupinky zředí na 3-4 vlasy, potom může zůstat už pouze 1 vlas a nakonec vypadne i ten.

Nelekněte se!

Často se setkávám s tím, že si na vypadávání vlasů stěžují i ti, kteří ve skutečnosti tento problém nemají. Vlasy padají každému, je to přirozený proces, protože stejně tak, jak se z vaší pleti odstraní odumřelá horní vrstva, tak se musí měnit i vlasy. Měli byste vědět, že vypadnutí přibližně 100 vlasů denně se ještě považuje za zcela normální. Pokud máte dlouhé vlasy, potom se toto množství na první pohled může zdát mnohem větší, a proto můžete mít pocit, že vám vlasy vypadávají v “chumáčích”. Je dobré si udělat test hřebenem a spočítat, kolik v něm za jeden den zůstane vlasů. Pokud je množství větší než 100 vlasů, případně se na konci nachází bílé „kuličky“, potom je podezření, že vám vlasy vypadávají.

Naštěstí může mít občasné vypadávání vlasů několik příčin, které můžete s trochou pozornosti změnit! Takto můžete problém zastavit, nebo i zvrátit. Podívejme se jak:

Zvládání stresu

Trápí vás nespavost, těžko se soustředíte, jste neustále napětí a nervózní? Pokud je ve vašem životě delší dobu přítomný nadměrný stres, potom se jeho negativní účinky jako první objeví na vašich vlasech a pokožce. Zkuste se uvolnit relaxačním cvičením, pohybem, meditací nebo jógou. Dobrým řešením je i to, pokud si pravidelně masírujete pokožku hlavy, čím podpoříte prokrvení a díky čemu se dostanou vlasové cibulky k většímu množství živin. Můžete tak udělat během mytí vlasů rukou nebo pomocí kartáče na masírování vlasové pokožky.

Vedlejší účinky léků

Může se stát, že Vám vypadávání vlasů způsobují některé druhy pravidelně užívaných léků. Samozřejmě, nedoporučuji, abyste sami přestali užívat lékařem předepsané léky, ale je dobré se zamyslet nad tím, jestli dané léky skutečně potřebujete. Doporučuji, abyste si promluvili o tom, jestli existuje na váš zdravotní problém nějaké alternativní řešení, případně zda můžete být bez příznaků změnou životního stylu nebo pomocí přírodních léčebných metod. Na některé časté problémy můžete najít přírodní praktiky i v mém blogu.

Nedostatek železa

Vlasy, podobně jako všechny ostatní části organismu, potřebují ke své činnosti určité živiny. Pokud nebudete konzumovat potřebné množství vitaminů, organismus nedokáže produkovat dostatečný růst vlasů, a aby si usnadnit svou práci, produkuje méně vlasů. Je to logické, protože růst vlasů si vyžaduje sílu a energii. Vypadávaní vlasů způsobuje hlavně nedostatek železa, a proto doporučuji, abyste konzumovali co nejvíce luštěnin, jakými jsou například fazole, čočka, žlutý hrách nebo cizrna.

Pokud jste už vyzkoušeli všechno výše uvedené, a ani po několika měsících nevidíte zlepšení, potom byste měli vyhledat dermatologa, protože vypadávání vlasů může být způsobeno i mnohými interními onemocněními, ale v jeho pozadí mohou být i genetické příčiny, nebo stárnutí. Je důležité, abyste si všímali sami sebe, protože uvědomělým a pozitivním přístupem se dá vyřešit velmi mnoho!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více