Strašák ve formě vypadávání vlasů - přírodní tipy pro zdravé, husté vlasy!
strašák ve formě vypadávání vlasů - přírodní tipy pro zdravé, husté vlasy!

Strašák ve formě vypadávání vlasů - přírodní tipy pro zdravé, husté vlasy!



Už jste se setkali s vypadáváním vlasů? Podařilo se Vám najít řešení na tento problém?


Určitě dobře víte, že 50 - 100 vypadaných vlasů denně je normální. Pokud jich registrujete více, potom se musíte zamyslet nad tím, co byste měli změnit.

Vypadávání vlasů může mít několik příčin a dříve než Vás přepadne panika, zamyslete se nad následujícími možnými příčinami:

  • nevhodná strava, nedostatek vitaminů
  • nevhodné množství vypité vody
  • hormonální změny
  • mnoho stresu, napjatý životní styl
  • léčba některými léky
  • drastická dieta

Pokud se Vám zdá, že byste měli některé věci změnit, udělejte to.

Přírodní metody, kterými můžete zmírnit vypadávání vlasů!


Které to jsou?

  • Masáž a aromaterapie: masáž stimuluje pokožku hlavy, podporuje průtok krve, díky čemu se vlasová pokožka dostane k většímu množství kyslíku, snadněji dýchá a vlasy tedy rostou rychleji. Smíchejte 6 kapek levandulového esenciálního oleje se stejným množstvím oleje z bobkových listů v šálku mandlového oleje. Hmotu naneste na hlavu před mytím vlasů a nechte působit přibližně 20 minut. Následně vlasy umyjte obvyklým způsobem. Pijte dostatečné množství vody a zelený čaj, který prospívá nejenom vlasové pokožce, ale i vlasovým cibulkám.
  • Aloe vera s oblibou používali proti vypadávání vlasů už i pravěcí obyvatelé Karibských ostrovů. Nastaví dokonalou hodnotu pH vlasové pokožky a podporuje růst vlasů. Aloe vera je základem mnoha šamponů, i když je pravda i to, že kvůli ostatním toxickým složkám se její účinek znehodnocuje.
  • Konzumace alkoholu a kouření vlasům neprospívají a dokonce mohou být v některých případech hlavní příčinou vypadávání vlasů. Zkuste si odvyknout nebo alespoň snížit dávky.
  • Vitaminy A, B, C, E: čtyři mušketýři, kteří jsou zodpovědní za zdravé vlasy. Konzumujte velké množství citrusového ovoce, papriky, banánů, vajec a mrkve.
  • Vhodné množství železa: železo stimuluje pokožku hlavy a tím i vlasové cibulky. Pokud máte dostatečný příjem železa, potom podporujete růst vlasů. Konzumujte větší množství například: meruňky, rozinky, rybíz, mák, oříšky, brokolice, jarní cibulka, brambory, mrkev, švestky, višně, maliny.

Léčivé rostliny, které blahodárně působí na růst vlasů:

  • Rozmarýn: stimuluje a prokazatelně zmírňuje vypadávání vlasů. Přidejte několik kapek rozmarýnového esenciálního oleje do vlažné vody a vmasírujte do vlasové pokožky. Potom důkladně opláchněte.
  • Kopřiva: uvařte si kopřivový čaj a udělejte si dvoutýdenní kúru proti vypadávání vlasů. Každý den vypijte jeden šálek čaje.
  • Šalvěj: obyvatelé středomořských oblastí už po staletí znají její příznivý účinek proti vypadávání vlasů.

Jak připravit rychlý odvar proti vypadávání vlasů?


Tip: do jednoho litru vlažného zeleného čaje přidejte 6 kapek rozmarýnového esenciálního oleje, hrstku kopřivových listů, hrstku šalvěje a šťávu z půlky citronu. Přiveďte k varu a potom nechejte vychladnout. Vlasy si tímto „vytuningovaným“ čajem myjte každý den během dvou týdnů.
100% čistý a neředěný rozmarýnový a citronový esenciální olej můžete získat zde.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více