Takto si můžete udržet krásné vlasy

takto si můžete udržet krásné vlasy Pružné, lesklé a zdravé vlasy si vyžadují mnoho pozornosti, pokud patříte mezi šťastné, tak ne příliš. Mám pro Vás pět nejdůležitějších věcí, které v žádném případě nedělejte, pokud jsou Vaše vlasy jemné a vyžadují zvýšenou péči.

  1. Horký vzduch, kulma

Určitě jste už slyšeli o tom, že horký vzduch a kulma mohou vysušovat vlasy a ty se potom začnou lámat. Pokud máte možnost, nechte vlasy volně uschnout při pokojové teplotě nebo použijte sušič vlasů na mírnějším stupni teploty. Vyhýbejte se každodennímu mytí vlasů, sušení horkým vzduchem a úpravě kulmou a žehličkou na vlasy.

  1. Silné chemické výrobky

Většina z nich škodí nejenom Vaší pokožce, ale obsahují i látky, které mohou dráždit Vaše oči nebo škodí při vdechnutí a mohou poškodit i Vaše vlasy. Výměna šamponů za mýdla na mytí vlasů může velmi pomoci a je dobré vědět, že: většina tužidel a laků na vlasy obsahuje alkohol. Pokud je používáte, je dobré jednou za týden eliminovat škody, které způsobují, zábalem na vlasy. Manna zkrášlující oleje můžete použít na ošetřování konečků vlasů třeba i každý den a jako zábal Vám doporučuji zejména čistý kokosový olej.

  1. Slunce
Škodlivé sluneční paprsky poškozují i Vaše vlasy a navíc se může spálit i vlasová pokožka, co je velmi nepříjemné, protože neexistuje skutečně dobré řešení na ošetřování spálené pokožky vlasů.

  1. Příliš těsně sepnuté vlasy

Pokud své vlasy každý den dáváte do těsného drdolu nebo copu, neustálé „tahání“ vlasů Vám může způsobit jejich ztrátu: může způsobit vypadávání vlasů. Nechejte svoje vlasy jednou za čas odpočinout, pokožku vlasů volně dýchat a střídejte účesy, které nosíte.

  1. Nedostatek vitaminů

Kyselina listová, Omega 3 a vitaminy skupiny B, železo, zinek, selen - tyto jsou možná nejdůležitější. Pokud máte pocit, že jsou Vaše vlasy ve velmi špatném stavu, dejte si záležet na tom, aby Váš jídelníček obsahoval pokrmy z listové zeleniny, různé ořechy a zdravé cereálie.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více