Pokud trénujete v létě, dávejte pozor na tyto 4 věci!
pokud trénujete v létě, dávejte pozor na tyto 4 věci!

Pokud trénujete v létě, dávejte pozor na tyto 4 věci!



Když řeknete: letní trénink, ve vaší fantazii se může objevit spousta veselých obrázků – sluneční paprsky, radost, výbušné energie, příjemná společnost, vychlazená místnost nebo slunečná pláž. Letní trénink může mít mnoho tváří, jsou však aspekty, kterým se musíte všude přizpůsobit.

 

První cvičení: voda především!

 

Voda je životem pro každou buňku vašeho těla i v létě. Už před tréninkem vypijte dostatečné množství tekutin (alespoň 2-2,5 litru), nejlépe ve formě čisté, neochucené vody. Při tréninku můžete mít tendenci zapomínat na žízeň, takže na to dávejte pozor. Asi nemusíme říkat, abyste ani ve dne nevolili cukrem slazené nápoje nebo kávu. Dobrou zprávou je, že obsah vody zkonzumovaného ovoce se počítá do množství přijatých tekutin.

 

Pocit žízně je již vážným varovným signálem. Pokud ho pocítíte, pravděpodobně ztrácíte víc vody, než jste přijali, musíte se napít. Abyste snáze pochopili signály svého těla, přečtěte si náš článek z nedávné doby, ve kterém zjistíte, které jsou 3+1 důvod, kvůli kterým vaše tělo potřebuje vodu.

 

I vaše pokožka potřebuje vodu! Kromě toho, že ji vyživujete zevnitř, uvědoměle, příjmem dostatečného množství tekutin, vyberte pro ni Mannu, která se o ni postará se stejnou dokonalostí i zvenku. Naším tipem je Manna patřící do kategorie pre-aging Manny Gel bez vůně s květinovými esencemi a kyselinou hyaluronovou. Jednou z jeho složek je voda a za gelovou konzistenci vděčí kyselině hyaluronové, která zajišťuje pružnost a plnost pokožky. Může se používat pro normální, suchou, mastnou a dokonce i citlivou pokožku, stejně jako pro péči o obličej a tělo.

 

Druhé cvičení: sportujte venku, ale buďte opatrní!

 

Už jsme zmiňovali, že v létě může být mimořádné teplo? ? Horko, hlavně jeho extrémní verze, není dobrým přítelem, hlavně když je řeč o tréninku. V kritickém čase i z hlediska opalování, tedy mezi 11 a 15 hodinou, nikdy nesportujte venku, hlavně když je vydána výstraha kvůli vysokým teplotám.

 

Váš organismus i sám naznačí, když musíte být v teple opatrnější. První varovný signál je svalová křeč; když si ji všimnete během tréninku, ihned zpomalte a napijte se! Když se vám zatočí hlava, silněji se potíte, zrychlí se vám tep, potom už hrozí stav vyčerpání z horka, v tomto případě trénink ukončete! Úžeh, který je doprovázen silnou bolestí hlavy, nutkáním na zvracení a nedostatečným pocením, je stav, kdy je třeba volat záchranku.

 

S dostatečnou opatrností se těmto stavům můžete vyhnout a budete se muset soustředit „pouze“ na to, abyste si vychutnávali zvolenou sportovní aktivitu. Který sport můžete bezpečně provádět v ranních nebo odpoledních hodinách (některé i uvnitř během dne)? Několik osvěžujících nápadů, k nimž nebudete potřebovat speciální vybavení, pouze příjemnou společnost: plážový volejbal, badminton, frisbee, jóga v exteriéru. A který sport můžete dělat i sami: cvičení, procházka, jogging, jízda na kolečkových bruslích, koloběžce, stacionární kolo, jízda na kole.

 

Neexperimentujte pouze se sportem! Vyzkoušejte přírodní metody proti pocení bez chemikálií! Vyberte si Neparfémovaný krémový deodorant na citlivou pokožku, z něhož stačí malé množství rozetřít na dlaních, následně rovnoměrně vmasírovat do podpaží. Nechte uschnout a hotovo! Krémový deodorant je šetrným, ale účinným řešením proti pocení, protože neutralizuje bakterie, které způsobují nepříjemné pachy. Díky obsahu bambuckého másla neroztaje ani v teple a můžete ho používat i tehdy, pokud máte citlivou pokožku.

 

Třetí cvičení: osvěžte se v chladném pokoji!

 

Nemějte výčitky svědomí ani tehdy, pokud máte místo sluneční louky nebo pláže v létě chuť trénovat doma, mezi čtyřmi stěnami. Co je lepší: tělocvična nebo domácí prostředí? Jedno je jisté, kvůli riziku úpalu se nemusíte obávat ani na jednom místě.

 

Ať už se rozhodnete pro kterékoliv z nich, nezapomínejte: ekologické smýšlení zavazuje k tomu, abyste používali přístroje poháněné elektrickou energií promyšleně, například klimatizace nebo stroje v tělocvičně. K výrobě elektřiny jsou často zapotřebí fosilní nosiče energie, což zatěžuje životní prostředí. Klimatizace může škodit zdraví i jiným způsobem. Pokud je to možné, studený vzduch by neměl směřovat na vás, a i když je to velmi obtížné, rozdíl mezi venkovní a vnitřní teplotou by neměl být větší než 6-8 stupňů.

 

Ani pohyb mezi čtyřmi stěnami nebude nudný, pokud budete v myšlenkách cestovat ve svých nejoblíbenějších destinacích.

 

Existují Manny, které tyto vysněné cesty posunou na ještě vyšší úroveň. Taková jsou Manna koktejlová mýdla, která vyvolávají vzpomínky, navodí dobrou náladu a okouzlí.

 

Základem Manna koktejlového mýdla Mojito je kokosový a olivový olej, ale nejenom proto ho doporučujeme po sportu (pro sprchování, mytí rukou). Obsahuje mátu, která způsobuje na pokožce chladivý pocit, jako kdyby se teplota snížila o několik stupňů. To může překonat snad jenom šálek studeného mátového čaje, jednoho z mála druhů čajů, které jsou za studena ještě lepší než za tepla.

 

Čtvrté cvičení: po tréninku nevynechejte strečink!

 

Po letním tréninku můžete mít pocit, že jste plní energie, že byste mohli kdykoliv začít znovu. Tento pocit je však klamný; strečink je nezbytný!

 

Kromě tekutin se doporučuje doplňovat také bílkoviny, potřebují je vaše svaly. Ale měli byste se najíst hned po tréninku nebo trochu později? A co byste měli jíst po tréninku, pokud chcete hubnout? A co když chcete zvětšit svalovou hmotu? O aspektech stravování po tréninku jsme nedávno hovořili zde v našem blogu.

 

Nezapomínejte ani na odpočinek mezi dvěma tréninky, i toto snižuje riziko možných pozdějších úrazů.

 

Ke strečinku po tréninku doporučujeme také Manna sprchové gely v praktickém balení, které lze snadno znovu uzavřít a přenášet; jenom je hodíte do své oblíbené tašky a po tréninku budou vždy s vámi. Náš tip: vyberte si Manna sprchový gel s vůní rozmarýnu a máty: je chladivý, osvěžující, přírodní, bez chemikálií a výborně pění.

 

Máte přítele, který podobně jako vy rád hraje badminton, cvičí jógu nebo běhá? Podělte se společně o radosti z letního sportování a osvěžujících, chladivých Mann!



Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více