Růžová voda bez chemikálií
růžová voda bez chemikálií

Růžová voda bez chemikálií



Růžová voda tonizuje, hydratuje a omlazuje. Osvěžuje a vyhlazuje pokožku. Má zklidňující účinek a pomáhá při péči o citlivou pokožku, navíc si ji můžete udělat i sami, za několik sekund!

Můžete ji používat na obličej i dekolt - třeba i několikrát denně -, v létě může nahradit denní krém. Můžete ji přidat do koupele a můžete k ní přidat i několik kapek esenciálního oleje (např. růže, růže palmová).

Všechno, co budete potřebovat, je

  • několik růží bez chemikálií
  • destilovaná voda, čištěná voda, minerální voda - kdo má co rád
  • menší miska
  • esenciální olej - můžete vynechat
  • sterilizovaná láhev


Lístky oddělte a vložte do misky!

Nalijte tolik vody, aby zakryla lístky. Zahřejte na mírném ohni, potom před bodem varu odstavte z ohně a nechte vodu vychladnout.

Po nějaké době (buďte trpěliví, asi za 1 hodinu) lupínky ztratí svou barvu a na povrchu vody se objeví několik kapek růžového oleje. Okvětní lístky vymačkejte a hotovou růžovou vodu přelijte do láhve.

Nevyplatí se dělat najednou velké množství, protože se může poměrně rychle zkazit – v každém případě ji skladujte v ledničce. Před použitím růžovou vodu protřepejte, zejména pokud jste do ní přidali i esenciální olej, aby se kapky oleje „rozptýlily” ve vodě.

Vyzkoušíte? :)



Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více