Pohádková výživná domácí sůl do koupele
pohádková výživná domácí sůl do koupele

Pohádková výživná domácí sůl do koupele



Na konci únavného dne není nic lepšího, než ponořit se do vany plné příjemné teplé vody obohacené o sůl do koupele. Minerály, esenciální oleje a chutné živiny se dostanou do nejhlubších vrstev vaší pokožky a vaše duše se doslova znovuzrodí! Nejlepší je, pokud si sůl do koupele uděláte doma podle aktuální nálady!

Koupel ve vaně je pro mě skutečným rituálem. Tehdy se soustředím pouze na sebe a dokonale se uvolním. Sůl do koupele je jedna z nejdůležitějších, korunuje zážitek a pozitivní účinky koupele. Je dobré vyrobit si ji doma, protože tak si můžete sami vybrat, které esenciální oleje a jiné chutné přírodní oleje do ní přidáte, ale i samotnou sůl si můžete dávkovat sami. Pokud ji nasypete do vany plné teplé vody, téměř ihned se rozpustí a svou vůní vykouzlí i z té nejjednodušší koupelny pravé wellness středisko. Pokud jste to ještě nezkoušeli, potom vám doporučuji, abyste začali a vyrobte si sůl do koupele doma! Je to velmi příjemná, relaxační aktivita, navíc je zaručená i kvalita, protože přesně víte, že se do ní dostane ze všeho pouze to nejlepší!

Podívejme se, jak začít s výrobou soli do koupele!

První a nejdůležitější surovinou je himálajská sůl nebo kvalitní mořská sůl. To poslední vám může být známé z našeho úžasného COCO mýdla s mořskou solí, které je jedním z nejoblíbenějších mýdel království Manny, pro vaši pleť je sněhobílým rozmazlováním. Mořská sůl je skutečně výjimečná: na rozdíl od klasické soli obsahuje velké množství minerálních látek, zlepšuje látkovou výměnu, zvyšuje příjem kyslíku a reguluje tvorbu mazu v pokožce, a proto je ideální volbou i v případě, pokud máte vyrážky nebo černé tečky.

Jednou z nejpopulárnějších solí do koupele je levandulová. Vezměte si misku a vložte do ni 3 kávové lžičky Manna arganového oleje, potom přidejte 7-8 kapek Manna 100% čistého levandulového esenciálního oleje. Když jste hotoví, trochu zamíchejte, a potom podle vlastního uvážení přisypte sůl a dobře promíchejte. Když každé zrníčko soli nasákne kouzelnou vůni levandule, jste hotoví. Pokud chcete zážitek zvýšit, přimíchejte sušené levandulové lupínky, díky čemu bude vaše sůl do koupele nejenom voňavá, ale i nádherná a drobné květy budou plavat na povrchu vody.

Pokud však toužíte po něčem skutečně exotickém, potom dejte do misky Manna jojobový zkrášlující olej, a přidejte dužinu z jednoho vanilkového lusku. Na závěr přidejte několik kapek 100% čistého eukalyptového esenciálního oleje. Výsledkem je čerstvá, příjemná koupel s vůní připomínající dálný východ, plná toho nejlepšího z přírody.

I samotný pohled na sůl do koupele je pěkný, ale účinek můžete zvýšit, pokud si uděláte barevnou sůl do koupele. Můžete ji například i vrstvit s jinou koupelovou solí, bezbarvou, díky čemu získáte nádherně barevnou proužkovanou kompozici, která bude ozdobou vaší koupelny. Pro získání žluté barvy nemusíte udělat nic jiného, než dát do misky 2 kávové lžičky olivového oleje, přisypat kávovou lžičku mleté kurkumy a přidat 5-6 kapek Manna 100% čistého pomerančového esenciálního oleje. Na směs žlutou jako sluneční paprsky nasypte mořskou sůl, dobře zpracujte a nádherná žlutá sůl do koupele s pomerančovou vůní je ihned hotová.

Pravidla nejsou vytesána do kamene, nechte pracovat svou fantazii! Jako základní olej můžete použít i jiné Manna oleje, například kokosový, mandlový nebo dokonce i olej z hroznových jadérek, na ozdobu a pro extra vůni zase klidně použijte sušené lupínky růží, sušený heřmánek nebo i plátky sušeného citronu. Možnosti jsou nekonečné! Jsou někteří, kteří si do vody nasypou skořici nebo si sedací koupel připraví ze silného léčivého čaje.

Na závěr několik tipů na skladování soli do koupele. Když je sůl hotová, nasypte ji do elegantních lahviček. Nejlepší jsou lahvičky s pevným uzávěrem, které sůl ochrání před vlhkostí nebo terakotová mísa s víčkem. Ve znamení recyklace můžete k tomuto účelu použít i prázdný kelímek od svého Manna pěnového krému nebo peelingu! Etiketu z lahvičky odmočte a pruhovanou, barevnou sůl do koupele bude dokonale vidět! (Pokud bude sůl v umělohmotném kelímku dlouho, obsah soli může kelímek zničit, a proto ji použijte co nejdříve!) :)

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více