Antibakteriální mýdlo? Nemá žádný smysl
Triklosan je nejenom rizikový, ale dokonce i neúčinný?
Výrazně to nasvědčuje tomu, že situace je taková. Antibakteriální mýdla se vyrábějí většinou s chemickou látkou zvanou triklosan, který přidávají do prostředků na mytí rukou a sprchových gelů pro jeho antiseptický a konzervační účinek. Tato chemická látka má poměrně špatnou pověst, ve velkém množství a při pravidelném používání má vysloveně zdraví poškozující účinky: může způsobovat rezistenci vůči antibiotikům, vyvolávat alergické reakce a narušit rovnováhu hormonálního systému. Ne náhodou považují zodpovědné orgány EU její používání za bezpečné pouze v minimální koncentraci.
Nyní se však ukázalo, že mýdlo s triklosanem nechrání před onemocněními lépe než obyčejné mýdlo.
Stačí, když si ruce myjete 20 sekund pod teplou vodou, a už se nemusíte obávat bakterií, které způsobují nejčastější a nejnebezpečnější infekce.Zdroj: http://goo.gl/lAV8F3
Připomínky
Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit