Antibakteriální mýdlo? Nemá žádný smysl

antibakteriální mýdlo? nemá žádný smysl Další výzkum potvrzuje, že používáním antibakteriálních mýdel nebudete o nic čistější ani víc chráněni proti infekcím. Vědci z Jižní Koreje zkoumali v laboratorních podmínkách, jak účinně odstraňuje důkladné umytí rukou těch 20 druhů bakterií, které způsobují nejčastěji infekce. U zkoumaných osob zjistili, že antibakteriální mýdla neměli o nic lepší výsledky než ty klasické.

Triklosan je nejenom rizikový, ale dokonce i neúčinný?
Výrazně to nasvědčuje tomu, že situace je taková. Antibakteriální mýdla se vyrábějí většinou s chemickou látkou zvanou triklosan, který přidávají do prostředků na mytí rukou a sprchových gelů pro jeho antiseptický a konzervační účinek. Tato chemická látka má poměrně špatnou pověst, ve velkém množství a při pravidelném používání má vysloveně zdraví poškozující účinky: může způsobovat rezistenci vůči antibiotikům, vyvolávat alergické reakce a narušit rovnováhu hormonálního systému. Ne náhodou považují zodpovědné orgány EU její používání za bezpečné pouze v minimální koncentraci.

Nyní se však ukázalo, že mýdlo s triklosanem nechrání před onemocněními lépe než obyčejné mýdlo.

Stačí, když si ruce myjete 20 sekund pod teplou vodou, a už se nemusíte obávat bakterií, které způsobují nejčastější a nejnebezpečnější infekce.

Zdroj:
http://goo.gl/lAV8F3 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více