3 jídla pro posílení imunity a krásnou pleť

3 jídla pro posílení imunity a krásnou pleť Existuje několik potravin, jejichž pravidelná konzumace může zlepšit nebo naopak zhoršit stav Vaší pokožky. Pokud je Vaše pokožka citlivější, máte ekzém nebo problémy s vyrážkami, je velmi důležité věnovat zvýšenou pozornost tomu, co konzumujete.

Mám pro Vás 3 potraviny, které zkrášlují zevně i vnitřně a zlepšují imunitní systém Vašeho organismu. Mohou být užitečné zejména v tomto období na konci zimy a začátku jara, kdy už mohou být zásoby vitaminů v našem těle vyčerpány.

1. Kurkuma

Jedno z nejoblíbenějších žlutých koření Indie. Této rostlině, která je už po tisíciletí uctívána, se připisuje velké množství prospěšných účinků k udržení zdraví. Tímto kořením se na žluto barví kari, ale žlutou barvu dodává i jiným zpracovaným potravinám. Je snadno dostupné a levné.

Je vynikající základní složkou očistné kúry. Můžete s ním dochutit pokrmy z rýže, krémové polévky, ale i energetické nápoje, pokud ji podobně jako zázvor přimícháte do ovocných šťáv nebo smoothie.

Mým nejoblíbenějším je tento snadný nápoj: do jednoho litru horké vody přidám malou lžičku kurkumového prášku, dvě lžičky čerstvého strouhaného zázvoru a šťávu z jednoho citronu.

Používá se v každodenní péči o krásu

Na bělení zubů: přidáním malého množství vody se vytvoří pasta, kterou si vydrhneme zuby. Zubní kartáček tato směs určitě nezabarví, ale Vaše zuby šetrně vybělí. Můžete ho přimíchat do přírodní zubní pasty, i když chuť- přece jenom je to koření- může být trochu neobvyklá.

Jako pleťovou masku, zejména na pleť s vyrážkami

Malé množství tmavožlutého prášku se smíchá s rýžovou moukou, jogurtem a mlékem. Po zaschnutí masku opatrně odstraníme. Kurkumový prášek může trochu zbarvit i pleť, co se dá snadno odstranit mýdlem a vodou, ale pro jistotu to raději vyzkoušejte přes víkend. Neuškodí, pokud masku vyzkoušíte nejdříve na menší části obličeje.

2. Lněná semínka

Těmito drobnými hnědými semínky můžete ozdobit nejenom povrch pekařských výrobků nebo krémových polévek. Můžete je přidat také do těstovin, salátů, müsli, ať už celá nebo pomletá. Jsou bohatá na vitaminy, stopové prvky, výjimečné jsou díky svému obsahu omega-3 mastných kyselin a kyseliny linolové. Tyto mastné kyseliny přispívají ke kráse a zdraví našich vlasů i pokožky. Při ekzémech a věku nad 35 let jsou téměř povinností.

3. Oolongový čaj

Výjimečnost tohoto čaje, kromě obsahu antioxidantů podobně jako v zeleném a bílém čaji, spočívá v zastavení průběhu zánětlivých procesů v organismu a jeho pravidelná konzumace - i podle lékařských výzkumů- pomáhá zmírnit problémy s ekzémy nebo jinými kožními problémy a také problémy s trávením.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více