9 věcí, kterých byste se raději měli zbavit

9 věcí, kterých byste se raději měli zbavit
  1. Určitě jste už slyšeli o potravinách, které v žádném případě nesmíme konzumovat, pokud jsme na nich objevili plíseň. Nestačí jenom plesnivé části odříznout: pokud se s bílou nebo nazelenalou plísní setkáme na chlebu, pečivu nebo sušenkách, v žádném případě je nesmíte jíst.
  1. Zbavte se starých, zkažených zbytků v ledničce, protože mohou šířit nemoci. Pokud má lednička nepříjemný zápach, můžete se ho zbavit pomoci jednoho na půl rozkrojeného citronu nebo nádobkou se sodou bikarbonou.
  1. Je důležité vědět, že houbičku na mytí nádobí byste měli měnit každý týden a zubní kartáček každý měsíc, protože se na nich mohou rozmnožit zdraví škodlivé bakterie, kterých se nezbavíte ani vypláchnutím v horké vodě.
  1. Dezinfekční prostředky s obsahem chloru: vyměňte za přírodní nebo za vyrobené doma. Stále větší množství výzkumů dokazuje, že tyto průmyslové chemikálie škodí imunitnímu systému a je velmi důležité zbavit se jich, pokud máte doma malé děti.
  1. Antibakteriální mýdla: velké množství z nich obsahuje chemikálii triclosan a výzkumy dokazují, že chemikálie, které se používají na dezinfekci rukou, nemají o nic větší účinek než důkladné umytí mýdlem a teplou vodou.
  1. Ani umělé hmoty nejsou zaručeně bezpečné: starší nádobky nebo lahvičky z umělé hmoty mohou obsahovat BPA, které může, zejména vlivem tepla reagovat s potravinami, které jsou v nich uložené a vzniklé sloučeniny mohou narušit zdravou činnost Vaší hormonální soustavy. Nejbezpečnější je vyměnit je za dobře uzavíratelné lahve.
  1. Také s deskami na krájení, které jsou z umělé hmoty, je malý problém: ani ty nejsou skutečně zdravé, moje rada je: zůstaňte věrni starým, dřevěným deskám. Na deskách z umělé hmoty vznikají při krájení rýhy, ze kterých není možné dostatečně odstranit zbytky potravin, zatímco dřevěné desky přirozeným způsobem eliminují bakterie, které se v této souvislosti rozmnožují.
  1. Osvěžovače vzduchu: jsou to umělé vůně, které jsou vyrobené z chemikálií a někteří lidé jsou na ně velmi citliví. Jejich použití na osvěžení auta, bytu, toalet nebo oblečení vyvolává bolesti hlavy a nevolnost. Na základě několika výzkumů se dokázalo, že jejich používání je vysloveně škodlivé na zdraví. Kromě častého větrání si ozdobte pokoj rostlinami, které čistí vzduch a pokud to nestačí, zvolte si raději odpařování čistých přírodních esenciálních olejů.
  1. Dále následuje kosmetika: na většině hygienických nebo zkrášlujících přípravků naleznete obrázek malého kelímku, vedle kterého je znak 3, 6, 9, 12 nebo 24 M. Takto je spotřebitel seznámen s tím, jak dlouho po otevření může výrobek používat. Je důležité, abychom věděli, že zejména při používání řasenky, podkladových líčidel, pudrů nebo produktů, které se aplikují houbičkou, si můžeme skutečně poškodit své zdraví, pokud je třeba i s těžkým srdcem nevyměníme po uplynutí vyznačené lhůty. Na nich se totiž, stejně tak jako i na houbičce na nádobí nebo zubním kartáčku- mohou objevit bakterie, které způsobují záněty, vyrážky nebo mohou dokonce i nainfikovat Vaše oči.


Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více