Barvení vajíček potravinami
- Modrošedá: smíchejte 1 hrníček borůvek s 1 hrníčkem vody a nechejte odstát tak dlouho, dokud nebude mít pokojovou teplotu. Borůvky vyberte a barvení může začít.
- Modrá: čtvrtku červeného zelí nakrájejte na menší kousky, přilijte 4 hrníčky vřelé vody a 2 polévkové lžíce octa. Nechejte vychladnout a listy zelí vyberte.
- Zelenkavá: slupky z 6 červených cibulí vařte 15 minut na mírném ohni v 2 hrníčcích vody, potom přeceďte a přidejte 3 polévkové lžíce octa.
- Světlá žluto- zelená: slupky z 6 jablek vařte 20 minut na mírném ohni v ½-1 hrníčku vody , potom přeceďte a přidejte 2 polévkové lžíce octa.
- Oranžová: Slupky z 6 cibulí vařte 15 minut na mírném ohni ve 2 hrníčcích vody, potom přeceďte a přidejte 3 polévkové lžíce octa.
- Světlá červeno- oranžová: 2 polévkové lžíce mleté červené papriky přidejte do 1 hrníčku vřelé vody, potom přilijte 2 polévkové lžíce octa.
- Žlutá: Přibližně 10 dkg nakrájené mrkve vařte 15 minut na mírném ohni v 1- ½ hrníčku vody, potom přeceďte a přilijte 2 polévkové lžíce octa.
- Hořčicově- žlutá: do 1 hrníčku vřelé vody přidejte 2 polévkové lžíce mleté kurkumy a potom přidejte 2 polévkové lžíce octa.
- Hnědá: k 1 hrníčku silné kávy přidejte 1 polévkovou lžíci octa.
- Tmavě růžová: jednu středně velkou červenou řepu nakrájejte a dejte do 4 hrníčků vřelé vody. Přilijte 2 polévkové lžíce octa, nechejte vychladnout a následně kousky řepy vyberte.
- Levandulová: 1 hrníček hroznové šťávy smíchejte s 1 polévkovou lžící octa.
Zdroj:
http://www.bhg.com/holidays/easter/eggs/natural-easter-egg-dyes/
Připomínky
Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit