Zaručené tipy: takto se zchlaďte v létě!
zaručené tipy: takto se zchlaďte v létě!

Zaručené tipy: takto se zchlaďte v létě!



Jsou tady vysoké teploty a v tomto období toužíme pouze po tom, abychom se nějak ochladili. Kromě kostek ledu však existují i jiná řešení: kromě svého zdraví se vyplatí vyzkoušet následující tipy i v zájmu vašeho duševního zdraví!

Studená sprcha
V létě není neobvyklé, že se během dne několikrát sprchujeme. Snažme se tyto příjemné relaxační chvíle proměnit v opravdový rituál. Místo vlažné vody použijme střídavou sprchu, na celém těle střídejme chladnou a teplou vodu každé půl minuty. S touto metodou se krevní cévy „procvičují“. Vlivem náhlé změny teploty se náš krevní oběh přirozeným způsobem osvěží, pokožka mírně zčervená a stane se pružnější. Dávejme pozor na to, abychom se ledové vodě vyhýbali ještě i v největších teplech, protože pro naše tělo by to byl šok a neprospívá to ani buňkám a ani našemu srdci. Místo toho střídejme studenou a teplou vodu. Pokud se chcete skutečně osvěžit, potom vyzkoušejte Manna sprchový gel s vůní rozmarýnu a máty. Úžasná vůně máty a její svěží dotyk bude pro vaše tělo jako letní koktejl! Pokud máte rádi mýdla, potom doporučuji kafrové Manna mýdlo, které je v teplém letním počasí skutečným osvěžením a i váš obličej bude díky němu pohádkově krásný.

Teplý čaj
Možná budete překvapeni, ale ve velkých vedrech není nejideálnějším řešením pití ledových nápojů. Místo ledového čaje vyzkoušejte teplý, ne však horký. Uvidíte, že osvěžující účinek bude trvalejší. Teplý nápoj po tom, co se dostane do žaludku, zvýší teplotu těla, na co se jako reakce začne tělo potit a pot se vypařuje. Odpařování odvádí teplo z těla, takže si můžete okamžitě užívat chladivý pocit. Naopak, pití studených nápojů má opačný účinek: po několika okamžicích příjemného pocitu se kapiláry v blízkosti povrchu kůže zužují a odpařování se snižuje, co způsobuje ještě větší nepohodlí způsobené teplem.

Pikantní jídla
Určitě jste si už všimli, že pokud konzumujete ostrá jídla, tak se zahřejete a celé vaše tělo téměř hoří. Podobně jako pití teplých nápojů i konzumace pikantních jídel na vás bude mít ve střednědobém horizontu chladivý účinek, protože podporují pocení a tím i odpařování. Nebojte se jíst chilli papričky nebo wasabi a jídla s obsahem červené papriky, ale dávejte pozor na to, abyste potom nešli na přímé slunce a nesportovali, protože pikantní jídla zatěžují trávení, a proto se raději doporučuje odpočinek ve stínu.

Tělový sprej
Tělový sprej je zaručený tip, který, pokud máte pocit, že už teplo dále nezvládáte, přinese okamžitou úlevu. Principem je také odpařování vody z povrchu těla. Nemusíte udělat nic jiného, než vložit svou oblíbenou Manna květinovou vodu do ledničky, a potom ji nastříkat na ruce, nohy nebo obličej. Poskytuje skvělý osvěžující pocit, hned jakmile se lehký, přírodní sprej dotkne vaší pleti, a potom se pomalu odpařuje. S Manna přírodními květinovými vodami můžete stříkat tak jemnou páru, že si ji můžete aplikovat třeba i na make-up, přibližně ze vzdálenosti 15 cm.

Bavlna
Ve velkých teplech se vyhýbejte hedvábnému nebo saténovému ložnímu prádlu, které přesto, že na první dotyk poskytuje pokožce chladivý pocit, z dlouhodobého hlediska má tendenci k zapaření. Nejlepší je, pokud bavlněné povlečení na polštář naplníte pohankou nebo rýží a jako polštářek budete používat toto. Teplo vede lépe než syntetická náplň nebo náplň z peří, dobře dýchá a pomáhá ochlazovat vaše tělo.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více