Za hranicí komfortní zóny
za hranicí komfortní zóny

Za hranicí komfortní zóny



„Všechno, co může zlepšit váš život, je za hranicí komfortní zóny” - říká přísloví, ve kterém není málo pravdy. Mysleli jste už na to, jaké by bylo vyzkoušet něco nového tak, že překročíte obvyklý způsob myšlení? Osvěžte svůj život a vydejte se na novou úroveň harmonie. Limity si stanovíme pro sebe, ale mám pro vás dobrou zprávu, právě proto je můžeme zbourat i právě jenom my. Jak? Pojďte se mnou!

Pokud si prohlédnete svůj všední den, potom pravděpodobně zjistíte, že z 90% děláte rutinní úkoly. Věci, které jste už dělali několikrát a nějakým způsobem, pro vás nejsou výzvou. Váš mozek je v automatickém režimu. To by ani nebyl problém, protože je vysloveně dobré, pokud například ranní čištění zubů nebo příprava kávy nevyžaduje žádnou námahu. Pokud se však přistihnete, že si nedokážete vzpomenout, kdy jste naposledy vyzkoušeli něco nového, kdy jste v pozitivním pojímání čelili výzvě, potom je nejvyšší čas, abyste překročili hranice své komfortní zóny. Stojí to za to! Pokaždé, když překonáte sami sebe a překročíte své vlastní hranice, rozvíjí se vaše osobnost, zvýší se vaše sebedůvěra a váš život se stává dokonalejším a vzrušujícím!

Měli byste vědět, že hranice komfortní zóny jsou u každého jinde, co je přirozené. Existují někteří, jejichž komfortní zóna je velmi úzká, takže se daná osoba odhodlá k drobným změnám velmi těžko, ať už je řeč například o změně kosmetických přípravků nebo o vyzkoušení nového účesu. Jiní se do změn vrhnou mnohem snadněji, hranice jejich komfortní zóny jsou širší a vejde se jim tam o hodně víc věcí. Ale nejde o to, kde jsou vaše hranice, ale jak jste otevřeni tomu, abyste je překračovali. Nemyslete na vyzkoušení nebezpečných nebo nezodpovědných věcí, ale na drobné změny, které před vámi otevřou nové dimenze. Například jste už velmi dlouho toužili po vyzkoušení jógy, přečetli jste mnoho článků, ale zatím jste se neodhodlali, protože tvrdíte, že nejste dostatečně ohební? Uvědomte si, že tyto překážky jste si před sebe postavili vy sami a přehodnoťte je na pozitivní tvrzení, například takto: „Dnes místo aerobiku vyzkouším jógu, čím udělám krok k tomu, abych byla ohebnější.”

Opuštění komfortní zóny je velmi výstižné pojmenování, protože obsahuje podstatu: „překročení”. Často potřebujete pouze jeden krok k tomu, aby byl váš život smysluplnější. Vyberte si jinou cestu do práce nebo se podívejte, jaké by to bylo, kdybyste tuto vzdálenost udělali místo auta nebo prostředku hromadné dopravy například na kole? Najednou budete cestu vidět z úplně jiného úhlu pohledu, budete mít jiné pocity a objevíte svou novou stránku. Nejlepší je, že u každé příležitosti, kdy překonáte své staré přesvědčení a obavy, si uvědomíte, že existovaly pouze ve vaší hlavě. Možná se bojíte jít do konfliktu, protože je snadnější tiše trpět, než bojovat za svou pravdu, ale věřte mi, stojí za to být statečným. Pocit osvobození, radosti a vědomí, že jste překonali sami sebe, je nepopsatelná emoce! Proti strachu jsou jediným řešením skutky. Mějte odvahu sednout si do letadla, mějte odvahu obléknout si nové šaty, mějte odvahu rozmazlovat se, mějte odvahu vstát o hodinu dříve, abyste mohli meditovat nebo sportovat! Pokud tak uděláte, stanete se opravdovým pilotem vašeho života a otevřete bránu nekonečným možnostem!

Jak to všechno vím? Protože jsem to udělala. Když jsem se po dlouhém přemýšlení rozhodla, že začnu něco nového a založila jsem Mannu! Nejenom, že jsem překročila hranice své komfortní zóny, ale doslova jsem létala a tato kreativní cesta plná vždy něčeho nového ještě stále trvá! Nikdy však nezapomenu na první kroky, kdy jsem se jeden běžný den odpoledne rozhodla, že místo svých obvyklých každodenních činností vyzkouším něco nového a uvařím první přírodní mýdlo ve svém životě. Tehdy jsem ještě ani netušila, jaké dveře jsem otevřela tím, že jsem překonala svůj strach a obavy a překročila jsem hranice své komfortní zóny!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více