Vy, mák a vaše Manna
vy, mák a vaše manna

Vy, mák a vaše Manna



Mak máme tak velmi rádi proto, že i když není moc vtíravou, svěží surovinou, přece dodá Mannám "cool" charakter.

Objevte jednu z nejtmavších složek našich přírodních kosmetických přípravků, mák!

Na co je mák v Mannách dobrý? Řeknu vám, proč se tato zdánlivě obyčejná rostlina stala jednou z našich nejlepších ingrediencí. Zjistěte, proč máte s Mannou tolik štěstí jako zrníček máku!

  • Maková zrníčka jsou na pohled jedinečná, smyslná a elegantní.

Nevím, co si o tom myslíte (budete si myslet), ale pokaždé, když vidím náš makový peeling, neodolatelně zatoužím po tom, abych krémovou konzistenci peelingu pocítila na vlastní kůži.

Není to jenom kvůli tomu, že maková zrníčka smíchaná s panenským kokosovým olejem a mandlovým olejem budou moji pleť velmi jemně čistit. Je to i proto, že mám ráda úžasný pohled na maková zrnka vytvářející v krému malé tečky.

Musím dodat, že v Manna peelingu - Strouhaný kokos, mák, mořská sůl (jak to naznačuje i jeho název) jsme použili několik druhů látek s peelingovým účinkem.

Kromě máku v něm pleť do hladka vyčistí mořská sůl, strouhaný kokos a síran hořečnatý (magnezium-sulfát nebo epsomská sůl). Zatímco ostatní složky nejsou viditelné, protože se rozplynou v krémovém základu, mák vesele hlásí: „haló, jsem tady, vyzkoušejte mě a řekněte ano jemnému tělovému peelingu.”

Mák je vynikající i v Mýdlu s aloe vera a s indickou citronovou trávou a to až tak, že kdyby dostávaly ocenění i rostliny, získal by právem Oscara za nejlepší vedlejší roli.

S pokorou, a přece sebejistě zkrášluje mýdlo špinavě - bílé barvy (s obsahem másla z aloe vera, čistého olivového a kokosového oleje, a také meduňkového a eukalyptového esenciálního oleje). Nechce být na plátně lepším hráčem než ostatní složky, protože jim svým silným kontrastem přidá na důrazu.

Dokonce si hru i rád zopakuje: dokud vydrží mýdlo, vydrží i maková zrnka. Po použití setřeste z mýdla vodu, a potom ho nechte uschnout.

Černá barva máku je navíc elegantní, jak se patří na odevzdávání cen, jeho kontrast je ve srovnání s neutrální barvou mýdla nepochybně viditelný. Černobílá, světle tmavá kombinace je ve srovnání se syntetickými mýdly doslova osvěžením pro oči.

Ale toto ještě stále nestačí na to, aby získal svou roli. K tomu je třeba i to, aby to byla látka se skutečně výborným, jemným peelingovým účinkem.

  • Mák je vynikající, jemnou brusnou látkou.

Princip fyzických peelingů je jednoduchý: drobná zrnka odstraní odumřelé buňky, čím se pokožka osvěží, bude hladší a sametovější.

Je však dobré, pokud jsou zrnka silná pouze proti odumřelým buňkám určeným na odstranění a k pokožce zase šetrná. Kdyby to tak nebylo, z peelingu bychom měli víc nevýhod než užitek.

Citlivá horní vrstva pokožky by se poškodila, drobná mikroporanění by zase otevřela cestu patogenům.

Co se však týká brusných látek, příroda má naštěstí nekonečné množství nápadů: například peeling mořskou solí je praktika zaužívaná více než několik set, dokonce až tisíc let.

I mák funguje na podobném principu, dokonce trochu překračuje hranice mořské soli.

Jemné pohlazení makových zrníček osvěží a probudí buňky pokožky. Drobná zrnka kloužou po pokožce velmi jemně, smetou odumřelé buňky a díky svému jemnému povrchu pleť i ošetřují, v každém případě ne pouze brousí (co se o samotné soli nedá říci).

Tomu, jak je nebezpečné, když se pleť pokoušíme obrousit kosmetickými přípravky s obsahem drsných zrnek (a ještě mnohými mylnými představami z oblasti péče o pleť) jsme se v minulosti věnovali v tomto článku.

Mějte s Mannou tolik štěstí jako zrníček máku i příští rok!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více