Takto si vyrobte domácí prací prostředek!
takto si vyrobte domácí prací prostředek!

Takto si vyrobte domácí prací prostředek!



Prací prostředek vyrobený doma? Pokud jste to ještě nikdy nezkusili, potom je nejvyšší čas, abyste vnesli přírodní přirozenost i do čištění oblečení. Vaše pokožka, pračka i peněženka vám za to poděkují.

Pokud i vy patříte mezi ty, kteří mají citlivou pleť nebo jenom znepokojeně čtete na zadní straně obalu pracího přípravku velké množství neznámých složek, potom mám pro vás dobrou zprávu: prací prostředek nebo přípravek na mytí nádobí si můžete vyrobit i doma, ze zcela přírodních surovin, a navíc za pár haléřů. Jejich účinek překoná i účinky přípravků z obchodu, a navíc jsou mnohem přátelštější i k přírodě! Podívejme se, jak se vyrábí domácí prací prostředek

Doma vyrobený prací prostředek, z mýdla

Určitě se vám už několikrát stalo, že jak vaše Manna mýdlo začalo docházet, bylo stále menší a menší, a toto malé mýdlo už bylo méně ovladatelné. Příště tyto malé kousky mýdel sbírejte, dokud jejich celková hmotnost nebude přibližně půl kilogramu, a potom je nastrouhejte. Můžete to udělat s kterýmkoliv z Manna mýdel. Důležité je, že když jste hotoví, vložte nastrouhaná mýdla do hrnce a přilijte přibližně tolik vody, aby bylo mýdlo zakryté, a potom ho nechte rozpustit. Přilijte ještě 1 litr vody a za častého míchání vařte dál ještě přibližně 10 minut. Nechte vychladnout, přidejte 1 polévkovou lžíci soda bikarbony a esenciální olej podle vlastního výběru: může to být 100% Manna levandulový esenciální olej nebo citronový, případně čajovníkový esenciální olej, anebo směs všech dohromady. Stačí z něj 5-6 kapek. Toto je tedy domácí prací prostředek, který můžete ihned i vyzkoušet! Pokud ho nalijete do nádoby na pozdější použití, před nalitím do pračky ho vždy dobře protřepte.

Aviváž

Samozřejmě, pokud chcete své prací návyky vyměnit za přírodní, nemusíte se vzdát ani aviváže. Jednou z nejdůležitějších surovin bude ocet nebo například i jablečný ocet, ale nejlepší je běžný, s koncentrací 10 nebo 20 procent. Dezinfikuje, odstraňuje zápach a navíc stojí pouze zlomek ceny aviváží z obchodu. Možná by vás ani nenapadlo, ale jak ocet odstraní vodní kámen, tak z vláken vašeho oblečení vypere i nahromaděné zbytky pracího prostředku a nečistoty. Ocet navíc změkčuje vodu, a proto bude vaše oblečení měkčí a snadněji se bude žehlit. Příprava: k přibližně půl litru octa přidejte stejné množství vody a 8-12 kapek 100% Manna levandulového esenciálního oleje, a potom důkladně promíchejte a používejte tak, jako klasickou aviváž. Oblečení nebude cítit po octu, ale pokud z toho máte strach, potom můžete místo 5 decilitrů použít pouze 3 decilitry octu, případně víc esenciálního oleje. Kromě toho, že je dokonale přátelský k pokožce a přírodě, díky octu chráníte i svou pračku.

Na základě těchto příkladů můžete vidět, že domácí prací prostředek je skutečně ekonomickým a jednoduchým řešením, a navíc k jeho přípravě použijete suroviny, které už nyní máte ve své domácnosti. Pokud to jednou vyzkoušíte a uvidíte, jak bude vaše oblečení krásné, potom jsem si jistá, že od této chvíle se už k syntetickým přípravkům nevrátíte. Domácí prací prostředek bude základem vaší „zelené domácnosti“.



Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více