Domácí praktiky na menstruační potíže
domácí praktiky na menstruační potíže

Domácí praktiky na menstruační potíže



Nesoustřeďte se na ně křečovitě!

Častokrát jsou již dny před jejím příchodem poměrně obtížné. Už jsem se naučila, že v tomto období musím být velmi opatrná a nepouštět se s nikým do diskuse nebo sporu, protože to nikdy neskončí dobře.

Jaký je však důvod toho, že se na několik dnů měníme a bohužel ne vždy v náš prospěch? Samozřejmě, že hormony! Pokud však na menstruaci budeme hledět jako na signál, který vysílá náš organismus a příroda, hned se můžeme na tyto dny připravit trochu veseleji.

Jak dosáhnout zmírnění?

Mnozí mají to štěstí, že těchto několik dnů dokážou každý měsíc překonat téměř bez povšimnutí. Ale pro mnohé je toto období doprovázeno silnými křečemi, nervozitou, bolestmi hlavy a v ojedinělých případech dokonce i mdlobami.

Metody přinášející uvolnění, jako například odpočinek a jóga, mohou poskytnout pomoc tělu i duši. Pokud je to možné, lehněme si a pusťme si několik dobrých filmů, které odvedou naši pozornost.

V těchto dnech se vyhýbejme zelenině a ovoci, které způsobují nadýmání. Na druhé straně můžeme podlehnout touze po nějakých pochoutkách, můžeme konzumovat zdravé pochutiny, jako například sušené ovoce nebo čokoládu s vysokým obsahem kakaa.

I v těchto dnech je samozřejmě důležité dohlížet na příjem vody, je však třeba vyhýbat se nápojům zadržující vodu, jako je například káva nebo cola.

Čaj však může mít vynikající účinek. V těchto dnech může pomoci zejména heřmánek, jmelí bílé, pastýřská kapsička, fenykl, řebříček nebo přeslička rolní.

Pokud vás trápí silné bolesti břicha, výborně poslouží například láhev naplněná teplou vodou. V tomto případě je nejlepší, pokud se pokusíme odpočívat.

Rozmazlujte se!

V tomto období si samozřejmě každá žena zaslouží trochu zvláštní péče. Nechte se rozmazlovat krémem Manna Pleťovým krémem s kyselinou hyaluronovou!

S touto Mannou můžete ztratit jenom tak vrásky! Okamžitě zklidňuje a hydratuje pokožku, která bude zaručeně sametově hebká. Tato Manna neobsahuje chemikálie ani palmový olej, disponuje certifikátem Vegan Society a její balení je zcela recyklovatelné.

Vaše citlivá a podrážděná pokožka vám bude vděčná. A nejenom obličej! Pro dokonalý efekt můžete tento krém použít také v oblasti dekoltu. Rychle se vstřebává, díky čemu je ideální ještě před nanesením make-upu. A pokud máte víc než 35 let, tato úžasná Manna je pro vás přímo povinná! A samozřejmě, nepoužívejte ji pouze tyto dny, ale každý den. :-)



Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více