Takto konejte proti stresu!
takto konejte proti stresu!

Takto konejte proti stresu!



Stres se bohužel může stát součástí našeho každodenního života. A nemluvě o tom, jak je škodlivý! Ničí naše tělo i duši zároveň, a navíc stres, který nás ovlivňuje, může zničit náš vztah k našemu prostředí.

Konejte proti stresu!

Naneštěstí, stres nedokážeme úplně odstranit, ale za žádných okolností nesmíme dopustit, aby nás ovládal.

To se snadno hovoří, ale bohužel je to skutečně tak. Zmírnit stres dokážeme pouze v tom případě, pokud se vědomě pokusíme žít a bojovat proti němu.

Co s tím můžete udělat?

Existuje mnoho možností, ale je velmi důležité, abychom se je snažili dělat s radostí, ne z povinnosti, protože to přináší jenom další zdroj stresu do našeho života. Může nám pomoci aktivní pohyb, cvičení, společné rodinné programy, resp. trochu času, který věnujeme pouze sobě.

Pohyb, kromě toho, že při něm dokážeme vypnout, produkuje pro náš organismus i hormon štěstí, díky čemu je v podstatě dvojnásobně účinný proti špatné náladě a starostem. Pokud je náš rozvrh velmi těsný a přeplněný povinnostmi, už i několik minut pohybu denně přinese své výsledky. Kromě toho se nám zlepší nálada a budeme mít víc energie, takže budeme mít motivaci a potřebu vyzkoušet i více druhů sportu.

Na druhé straně, můžeme spojit příjemné s užitečným. Vyberme se s partnerem nebo ostatními členy rodiny na pořádnou procházku, takže čas vyhrazený na pohyb můžeme vlastně strávit i s nejbližšími.

Protože jídlo je radost

Dobrou zprávou je, že proti stresu můžeme bojovat i jídlem. Samozřejmě, nemáme na mysli přejídání. Existují potraviny, které pomáhají při zmírnění napětí.

Jednou z nich je hořká čokoláda, která uvolňuje beta-endorfiny, po kterých se budeme cítit mnohem lépe.

Pokud stres ovlivňuje i náš noční odpočinek, vyplatí se konzumovat celer, protože produkuje serotonin, který nám nejenom umožní odpočinkový spánek, ale zlepšuje také i náladu.

Stres může oslabit i náš imunitní systém. V tomto případě můžeme také zavolat na pomoc česnek, aby nás nemoc nepoložila na kolena. Jeho antibakteriální, protiplísňové a antivirové účinky pomáhají při rychlejší regeneraci organismu, který je oslaben vlivem stresu.

Pomoci mohou však nejenom jídla, ale i nápoje. Jedním z nejúčinnějších lze považovat například heřmánkový čaj, který přináší příjemné uklidnění pro konzumenta.

Čokoláda zevnitř i zvenku

Čokoláda je nejenom užitečným pomocníkem zevnitř, ale i zvenku. S Manna COCO čokoládovým mýdlem bude každá koupel zážitkem! Za okouzlující pěnu mýdlo vděčí kokosovému oleji, který sametově objímá naši pokožku během sprchy. Tato Manna obsahuje vše, co vaše pokožka potřebuje. Kromě toho je vyroben bez testů na zvířatech a bez palmového oleje a disponuje hodnocením Vegan Society. Obal této Manny je navíc zcela přátelský k přírodě, protože jsme ji zabalili do nádherného papírového roucha.

Už i samotný vzhled této Manny je okouzlující, protože jsme ho pro vás udělali nádherné mramorovaným. Čistý a výživný kokosový olej, který obsahuje, poskytuje přírodní osvěžení ve formě nádherné pěny a špetka přidaného kakaového prášku vám zase poskytne neodolatelné rozmazlování.



Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více