Připravte si domácí meruňkový džem bez cukru!
připravte si domácí meruňkový džem bez cukru!

Připravte si domácí meruňkový džem bez cukru!



Zlatitá barva meruňkového džemu zahřeje vaše srdce i v těch nejchladnějších dnech a připomene vám letní atmosféru.


Navíc, jeho chuť je lahodná a jeho vůně dodá každému koláči nebo zákusku ten správný šmrnc. A navíc, můžete si ho jednoduše natřít jenom tak i na chléb a chutná skvěle! A pokud se při zavařování sejde celá rodina, bude tento den skutečným zážitkem, každá lžička džemu vám ho bude později připomínat.

Meruňkový džem bez cukru

I když se tradiční džemy připravují s přidáním velkého množství cukru, dnes už naštěstí tuto ingredienci můžeme z receptury vynechat.

Recept je na jeden kilogram meruněk, ale z toho množství se připraví pouze velmi malé množství džemu, a proto odvážně vynásobte toto množství tak, aby vám džem vydržel až do příští letní meruňkové sezóny!

Přísady:

  • 1 kg zralých, důkladně umytých a vypeckovaných meruněk
  • 15 dkg sladidla
  • 1 dkg pektinu
  • šťáva z jednoho citronu

Pokud nechcete, aby se do džemu dostala slupka meruněk, vložte je na několik minut do teplé vody a následně slupku odstraňte. Ale i bez toho si můžete připravit velmi chutný džem. Omyté a vypeckované meruňky vložte do velkého hrnce a dejte vařit na mírný plamen. Mezitím čisté, umyté sklenice umístěte na plech na pečení, který je napůl naplněn vodou, a začněte ohřívat na sporáku na mírném ohni. Na jedné straně tento způsob ještě více dezinfikuje láhve, na druhé straně nehrozí jejich prasknutí, pokud do nich začnete nabírat horký džem.

Mezitím si připravte i tzv. suchý dunst. Vyberte si místo, kde vám lahve nebudou překážet, protože tam budou tři dny. Do košíku vložte dvě - tři tlusté deky, kterými později sklenice s džemem přikryjete

Mezitím ale dávejte pozor na meruňky, míchejte je, aby se nepřipálily. Vařte je tak dlouho, dokud už v hmotě nebudete cítit velké kousky a meruňky pustí šťávu. Následně hmotu rozmixujte tyčovým mixérem. K rozmixovanému džemu, který se ještě vaří, přimíchejte sladidlo smíchané s pektinem.

Džem nechte vařit ještě 15 minut a následně přidejte citronovou šťávu. Do zavařovacích sklenic pro jistotu nejdříve dejte pouze polévkovou lžíci džemu, aby převzaly jeho teplotu, až potom je celé naplňte.

Víčka sklenic důkladně utáhněte, a potom pohár obraťte na několik minut dnem vzhůru. Toto je velmi užitečné, protože takto je jistota, že se džem nepokazí, ještě větší.

Následně láhve umístěte do suchého dunstu, důkladně je přikryjte dekou, ale nyní už víčkem nahoru. Na poličky je umístěte až za několik dnů, když už důkladně vychladly.

I vaše pokožka miluje meruňky

Meruňky je dobré nejenom jíst. I vaše pokožka je bude milovat. Manna Meruňkové máslo se zrodilo spojením oleje z meruňkových jadérek a bambuckého másla, aby vyživovalo a rozmazlovalo vaši pokožku. Tato Manna je sama léto! Obsahuje vše, co může léto poskytnout a co může vaše pokožka potřebovat.

Za studena lisovaný olej z meruňkových jadérek jsme vmíchali do bambuckého másla, takže ho můžete velmi snadno aplikovat na pokožku. Tato Manna byla vyvinuta bez testování na zvířatech. Neobsahuje palmový olej a disponuje certifikátem Vegan Society a Cosmos Natural.

Všechny složky této Manny mají změkčující účinek na pokožku, takže buďte připraveni na to, že pokožka bude díky ní skutečně sametová. Můžete ji použít dokonce i na zralou pokožku a budete s ní velmi spokojeni.

Tento bílý, neparfémovaný zázrak můžete s jistotou použít jako tělové mléko, ale uplatní se i jako pleťový krém, krém na ruce a dokonce i jako krém k ošetření nohou. Tímto způsobem se můžete rozmazlovat od hlavy až k patě.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více