Takto budete mít sametově hladké nohy s pomocí cukrové pasty na depilaci!
takto budete mít sametově hladké nohy s pomocí cukrové pasty na depilaci!

Takto budete mít sametově hladké nohy s pomocí cukrové pasty na depilaci!



Pokud chcete mít i na podzim dokonale hladké ruce a nohy, potom budete tento recept na domácí cukrovou pastu na depilaci milovat! Ukážu vám, jak ji připravit a jak dosáhnout trvalého výsledku: jak pečovat o svou pleť po depilaci!

Pokud toužíte po přírodním a doma vyrobeném přípravku na holení, depilace cukrovou živicí je vysloveně specialitou. Nejlepší na ní je, že její základní surovinou není nic jiného, než obyčejný krystalový cukr, tedy nemusíte minout několik set korun na to, aby byla vaše pokožka několik týdnů hladká a bez chloupků. Dobrou zprávou je, že protože cukrovou hmotou odstraňujete chloupky i s kořínky, nové nevyrostou silnější, právě naopak, po nějaké době se růst chloupků zmírní. Můžete ji použít na nohou, rukou a v podpaží, a nemusíte se obávat, že poškodí horní vrstvu kůže. Navíc, na rozdíl od depilace nebo holení, se touto metodou vyhnete i nepříjemnému zarůstání chloupků.

Přísady:
1 sklenice krystalového cukru, přibližně 2,5 decilitru
1 kávová lžička soli
1 polévková lžíce vody
2 polévkové lžíce citronové šťávy

Příprava:
Citron a vodu nalijte do hrnce, potom přidejte cukr a sůl a zamíchejte. Za stálého míchání začněte vařit na mírném ohni. Když získá světlou, žlutohnědou barvu, je hotový. V žádném případě nečekejte, až bude mít tmavě hnědou barvu, protože to bude znamenat, že se cukr spálil. Pro dosažení úspěchu musí mít cukrová pasta dokonalou konzistenci, a proto je dobré ji zkontrolovat. Když hmota zhoustne a získá medovou barvu, vyberte z ní kapku a dejte ji do studené vody. Potom zkontrolujte její konzistenci: musí se dát tvarovat a měla by mít konzistenci podobnou plastelíně. Pokud je velmi řídká, vařte ji dále, když zhoustne, přidejte citronovou šťávu.

Když jste hotoví, připravte si keramickou mísu a opatrně do ní pastu nalijte, dejte však pozor, abyste se nespálili. Když vychladne a má příjemně vlažnou teplotu, dřevěnou špejlí ji naneste na část pokožky, kterou chcete depilovat. Důležité je, abyste pastu natírali v protisměru růstu chloupků, a potom ji pomocí gázy nebo pruhu látky odstraňte z pokožky ve směru růstu ochlupení.
Pokud se nechcete trápit s látkovými pruhy, můžete pastu odstranit i bez nich. Navlhčenými konečky prstů tvarujte z vosku pruhy, potom je v tenké vrstvě naneste v protisměru růstu ochlupení, dávejte pozor na to, aby cukrový vosk obalil všechny chloupky. Potom cukrovou pastu v nejvyšším bodu pruhu dobře přitlačte a energickým, silným pohybem strhněte ve směru růstu ochlupení. Zbývající pastu můžete v dobře uzavřené lahvičce skladovat ještě několik měsíců. Pokud ji chcete znovu použít, dejte ji na chvíli do mikrovlnné trouby nebo do misky s teplou vodou, aby se zahřála.

Asi vám neprozradím tajemství, když vám řeknu, že k hladké, hedvábné a jemné pleti depilace nestačí. Tajemství spočívá v tom, jak se budete o svou pleť starat po depilaci. Klíčovým slovíčkem je hydratace. Měli byste vědět, že téměř každá forma depilace pleť vysušuje a na místě odstraněných chloupků se může objevit mírné zarudnutí, případně zánět.

Nejlepší je, pokud hned po depilaci použijete bambucké máslo, abyste zabránili vysušení a nepříjemnému svědění, které ho doprovází. Doporučuji, abyste vyzkoušeli Manna Organické ghanské bambucké máslo, které patří na paletě Manny mezi nejúžasnější přírodní poklady. Po depilaci si přírodní bambucké máslo s příjemnou, jemnou vůní naneste na pleť, změkčí a regeneruje potrápenou pokožku. Pravidelné používání této přírodní speciality zajistí důkladnou hydrataci horní vrstvy pokožky, díky čemu se nebudete muset trápit s vysušením a popraskáním pokožky. Druhou výhodou Organického ghanského bambuckého másla je, že zlepšuje pružnost pleti. Doporučuji, abyste s ním ošetřovali svou pokožku následující den po depilaci ráno i večer, potom minimálně každý druhý den. Bez obav ho používejte na podpaží a nohy i ruce, protože je bez chemikálií a obsahuje pouze přírodní poklad přírody. Takto bude i depilace zcela přírodním zkrášlujícím rituálem!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více