Tajemství věčné mladosti je odhaleno

tajemství věčné mladosti je odhaleno Pravidelný pohyb, nejlépe na čerstvém vzduchu, má na organismus člověka velmi dobré účinky, než byste si vůbec mohli představit.

Nejenom, že Vaše tělo bude silnější a odolnější, ale i stav Vaší pokožky a duševní zdraví bude v lepší formě, pokud si denně najdete alespoň dvacet minut času na procházku, cvičení, běh, tanec, jógu nebo trénink.

Nedávno jeden neurolog ukázal, jakými způsoby ovlivňuje pravidelný pohyb duševní zdraví, některé z nich budou pro Vás možná překvapením:

Antistresové účinky pohybu jsou známé, jako i to, že po několika minutách lze cítit pohyb hormonů štěstí.

Možná, že jste už slyšeli i o tom, že pohyb pomáhá i při práci nebo studiu. Výzkumy dokazují, že ten, kdo má lepší kondici, se dokáže snadněji a déle soustředit.

Nejnovější výzkumy dokazují nová a odvážná tvrzení.

  • Zjistilo se, že pravidelný trénink stimuluje tvorbu nových mozkových buněk v jedné speciální části mozku, která je zodpovědná za to, abychom si mohli představit jiné, neobvyklé situace a abychom se jim mohli přizpůsobit. To je typické pro starší osoby a znamená to, že pravidelným pohybem můžeme oddálit nepružnost a trvání na starých zvycích.

  • A to není vše: poruchy a stařecká demence se mezi tělesně zdatnými lidmi vyskytují méně.

Pokaždé mě fascinuje, jak fantasticky složitý a přece dokonale fungující, je lidský organismus a jak málo stačí k tomu, aby byl člověk zdravější, spokojenější a šťastnější.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

  • avatar
    • Maria
    • 2016-07-03 10:58

    Proti jógové v Indii i v hodně pokročilém věku jsou tak vitální :)

    • Maria
    • 2016-07-03 10:58

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více