Naši největší nepřátelé: strie a celulitida

naši největší nepřátelé: strie a celulitida

Existují dvě časté chyby pokožky, kvůli kterým bychom pro jejich odstranění udělali cokoliv, ještě než začne sezóna letních plážových šatů.

V souvislosti se striemi je nejdůležitější prevence. Nejčastějšími příčinami vzniku jsou rychlý růst, přibývání na váze nebo těhotenství. Vhodnou životosprávou a péčí o pokožku je ještě i během těhotenství šance, že se vyhnete trvalému poškození tkáně. Není jedno, o kolik pruhů budete postupem času bohatší.

Celulitida, která je způsobena změnami podkožního tukového vaziva, ve kterém je zadržována voda, způsobuje nepříjemnosti velkému množství žen bez ohledu na to, kolik mají let a jakou mají postavu.

Je třeba zlepšit metabolismus Vašeho těla a nastavit Vaši optimální hmotnost, omezit spotřebu cukru a doporučujeme pravidelný pohyb a (infra) saunování. Samozřejmě nesmíme zapomínat na dostatečný pitný režim a omezit konzumaci alkoholu a kouření, které škodí Vaší pokožce.

Co můžeme pro svoji pokožku udělat?

Proti pruhům a hrbolkům na pokožce můžete bojovat celkovou obnovou pokožky. Pokud byste chtěli strie zesvětlit, jako první Vám doporučuji COCO skořicové mýdlo a kakaové máslo, které dokonale chrání a hydratují pokožku. Kakaové máslo je jedno z nejstabilnějších a nejkoncentrovanějších másel, které obsahují velké množství přírodních tuků, a snadno se vsákne do pokožky. Vyplatí se vyzkoušet i organický panenský kokosový olej nebo kterékoliv bambucké máslo, abychom zjistili, které se stane Vašim nejoblíbenějším.

Další tip (pokud nejste těhotná nebo kojíte), je masáž esenciálními oleji. Dobře Vám poslouží geraniový olej, který zlepšuje proudění lymfy (je viditelné po zarudnutí pokožky).

K obnovení povrchu pokožky můžete pomoci i pravidelným
peelingem.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více