Tajemství úžasného čajovníkového oleje
tajemství úžasného čajovníkového oleje

Tajemství úžasného čajovníkového oleje



Už i samotná vůně čajovníkového oleje vás zavane do čistého, éterického světa. O jeho blahodárných účincích se zase v lidovém léčitelství pějí ódy. Ukážu vám, jak a na co všechno můžete tento kouzelně čistý olej použít.

Jenom málokdo ví, že čajovníkový olej pochází z Austrálie. Podle lidových tradicí se už před několika sty lety psalo o velmi silných léčivých účincích, hlavně v případě kožních problémů. Je známo, že je ideální k léčbě infekcí, protože má silný antimikrobiální, dezinfekční a fungicidní účinek. Je velmi důležité vědět, že se může používat pouze zevně, při vnitřním použití může mít toxický účinek. Čajovníkový olej je skutečným zázrakem, účinně ničí nehtovou mykózu a všeobecně bakterie.
Můžete ho použít na špatně vytlačené vyrážky a akné, čím zmírníte zánět. Pokud máte citlivou pleť, potom doporučuji, abyste přidali několik kapek do malého množství kokosového oleje a tak ho nanesli. Pokud vás trápí gynekologické problémy, i v tomto případě může mít velmi dobrý účinek jako sedavá koupel, pokud přidáte několik kapek do vany s vodou.

Zde je několik tipů, jak z něj můžete získat co nejvíce. Ukážu vám několik praktických možností jeho využití, které můžete snadno zařadit do vašeho každodenního života. Nepotřebujete k nim nic víc, pouze jeden Manna 100% čistý čajovníkový olej a trochu kreativity:

Na čištění karimatky si z něj připravte sprej podle následujícího postupu: vezměte lahvičku s rozprašovačem a do tří čtvrtin ji naplňte vodou, potom přidejte 15 kapek čajovníkového oleje a dobře protřepte. Můžete použít i destilovanou vodu nebo ho obohatit o 1-2 kapky citronového esenciálního oleje. Po použití důkladně nastříkejte karimatku tekutinou a nechejte volně uschnout. Při praní můžete snadno nahradit i syntetické aviváže, když do vhodné nádrže pračky přidáte místo klasické aviváže několik kapek čajovníkového esenciálního oleje. Na prádle budete jeho vůni cítit jenom velmi jemně a můžete si být jistí, že jste na změkčení prádla vybrali nejpřirozenější řešení.

Čajovníkový olej se hodí i při umývání podlahy a můžete s ním nahradit chemikálie. Do nádoby k mytí podlahy nalijte teplou vodu v obvyklém množství, a potom přilijte 2,5 decilitru 20% octa. Následně přidejte 5-6 kapek čajovníkového oleje a voda na umývání podlahy s pohádkovou vůní je hned hotová. Celý dům bude vonět přírodní čistotou.


Čajovníkový olej můžete dokonale použít i proti hmyzu. Jeho charakteristickou vůni má v oblibě většina lidí, ale hmyz ne. Hned, jak ho ucítí, dá se na útěk. Pokud odpočíváte na terase nebo jste v bytě, určitě si vedle sebe dejte odpařovač nebo aromalampu se svíčkou a odpařujte čajovníkový olej. Pokud chcete trochu zmírnit jeho charakteristickou vůni, potom k němu přidejte i několik kapek levandulového nebo citronového esenciálního oleje. Účinný je i tehdy, když jste na výletě v lese a chcete se vyhnout poštípání a klíšťatům. Malou lahvičku s rozprašovačem naplňte vodou, přidejte 15 kapek čajovníkového oleje, a potom směs nastříkejte na ruce, nohy a krk.

Jak můžete vidět, čajovníkový olej patří mezi moje oblíbené, protože je mimořádně všestranný a má mnoho pozitivních vlastností. Možnosti jeho použití jsou nekonečné. Jsem zvědavá, které se vám nejvíce osvědčí.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více