Domácí dietní, super chutný jablečný džem!
domácí dietní, super chutný jablečný džem!

Domácí dietní, super chutný jablečný džem!



Jablečný džem je jeden z mých nejoblíbenějších a nejlepší je samozřejmě vlastnoručně vyrobená verze. Je dokonalou pochoutkou i sám o sobě, ale můžete s ním připravit i úžasné zákusky!

Jablko patří mezi ovoce, které můžete téměř vždy snadno sehnat, ale v tomto období roku se s ním můžete doma zásobit v mimořádně dobré kvalitě! A co s ním? Vaření džemu, kromě toho, že je to skvělá zábava, je i velmi užitečné, protože tyto skleničky s džemem můžete kdykoliv vytáhnout ze spíže a můžete si připravit chutné sladkosti. Navíc tomu nemusíte věnovat celý víkend, protože můj doporučený dietní jablečný džem se dá připravit velmi snadno!
Jablečné dobroty jsou však z nějakého důvodu vždy kombinované se skořicí. Tyto dvě chutě a vůně jsou neoddělitelné! Už samotná vůně skořice během pečení přinese do vašeho domova relaxační pocit, hned, jakmile se božská vůně skořice smíchá se vzduchem.

Nyní se ale podívejme na recept super dietního jablečného džemu!

Přísady:
150 dkg umytých jablek
3 dl čerstvé pomerančové šťávy
šťáva z 1,5 citronu
6 polévkových lžic sušené pomerančové kůry
6 cm čerstvého zázvoru, očištěného, nastrouhaného
3 zarovnané kávové lžičky mleté skořice
3 polévkové lžíce 2:1 želírovacího prášku

Příprava:
Jablka nakrájejte na kostky, vložte je do hrnce s pomerančovou šťávou a přiveďte k varu. Potom dejte na nižší plamen. Za stálého míchání uvařte ovoce do měkka, pomalu přidávejte citronovou šťávu, pomerančovou kůru, očištěný, nastrouhaný zázvor a mletou skořici. Když budou jablka úplně měkká, rozmixujte je tyčovým mixérem, přidejte želírovací prášek a ještě několik minut povařte. Když jste hotoví, ještě horký nalijte do čistých sklenic a nahoru nasypte špetku salicylu. Nechejte vychladnout v suchém zábalu, a potom vložte do ledničky, ale dlouho vydrží i na policích ve spíži.

Je dokonalý sám o sobě nebo po natření na koláč, ale pokud chcete být ještě kreativnější, je tu pro vás jeden veganský recept, ve kterém můžete tento úžasný džem použít!

Veganský jablečně - skořicový muffin

Přísady:
36 dkg mouky
3 kávové lžičky prášku do pečiva
špetka soli
špetka skořice
12 dkg kokosového oleje
12 dkg hnědého cukru

2 kávové lžičky skořicového sirupu
2 dl sójového nebo kokosového mléka
2 středně velká jablka

Příprava:
Jablka očistěte, a nakrájejte na drobné kousky. Potom smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici. Do druhé misky dejte kokosový olej a cukr, tyčovým mixérem zamíchejte do pěny a přilijte do směsi mouky. Sirup zahřejte, potom přidejte do hmoty dohromady s rostlinným mlékem a všechno dobře promíchejte. Na závěr k hmotě přidejte jablka, zapracujte je a vložte do forem na muffiny. Pečte v troubě předehřáté na 180-200 stupňů 35-40 minut, nechte vychladnout a před podáváním natřete kávovou lžičkou jablečného džemu.

Po maratonu pečení se rozmazlujte Manna Lufovým peelingem s vůní zákusků.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více