Péče o nohy na nejvyšší úrovni: 6 letních tipů pro jemná chodidla!
péče o nohy na nejvyšší úrovni: 6 letních tipů pro jemná chodidla!

Péče o nohy na nejvyšší úrovni: 6 letních tipů pro jemná chodidla!



Žabky, sandály s tenkými řemínky na tenké podrážce nebo elegantní sandály na vysokých podpatcích. Můžete mít v oblibě kterékoliv, ale v létě ve všech ukazujete své nohy na obdiv! Kvůli příjemnému „větrání“, svižným krokům a hřejivým slunečním paprskům si možná ani nevšimnete, jak jsou Vaše nohy vyčerpané! Není divu, protože toto je roční období, kdy jsou Vaše „nosidla“ nejvíce zatížená! Příčina je jednoduchá: Kdo chodí v sandálech, tomu více tvrdne pokožka na nohou než tomu, kdo chodí v uzavřené obuvi. Horký vzduch, písek a sluneční paprsky tento stav ještě zhorší, a proto není divu, že někomu z nás začne na patách praskat pokožka a někomu zase způsobí nepříjemnosti vysoušení a hrubý povrch. A to nemluvíme o tom, že neupravené nohy skutečně nejsou příjemným pohledem.

Právě proto je důležitá důkladná domácí péče o nohy - i v létě!

     1. Udělejte si alespoň jednou týdně peeling!

Peeling je velmi důležitý, protože pouze tímto způsobem se můžete zbavit odumřelé kůže na nohou. Používejte mořskou sůl smíchanou s olivovým nebo kokosovým olejem, hmotu nanášejte na nohy, chodidla a paty. Pokud je Vaše pokožka citlivá, použijte místo soli cukr, protože má jemnější zrníčka! Můžete vyzkoušet například i Lufový tělový peeling Manna s mořskou solí nebo Manna tělový peeling z drcených hroznových zrníček s obsahem hnědého cukru.

  1. Nohy si nemočte!
Přesto, že se to dělá často, dlouhé namáčení nohou pokožku ještě více vysušuje. Promasírujte si chodidla a paty peelingem a potom je dobře přetřete mokrým ručníkem.
  1. Používejte pemzu!
Věděli jste, že ženy si už ve starověku třely nohy kameny, aby byly jemné na dotyk? Při sprchování mějte vždy po ruce pemzu nebo škrabku na nohy, abyste mohli ztvrdlou kůži odstranit. Ale pozor, nepřehánějte to: pokožka na nohou není ani náhodou hrubší než pokožka rukou!

  1. Starejte se o ně a rozmazlujte je!
Pokožka na patách je hrubá, a proto dokáže vsáknout pouze menší množství vody. Po sprchování nebo po koupeli si na ně hned naneste bambucké máslo nebo kokosový olej a promasírujte nohy a lýtka, co Vás příjemně uvolní.

  1. Nezapomeňte na ochranu proti slunečnímu záření!
Pokud se někomu, podobně jako mně, v létě spálila pokožka na nohou, ten už ví, že ochranný faktor je nezbytný i na prstech na nohou! Představte si: toto je snad jediná část těla, na kterou celý den praží slunce kolmo!

  1. Nechte je volně dýchat!
To platí zejména pro nehty! Nedovolte, aby Vaše nehty na nohou kvůli několika vrstvám laku na nehty výrazné barvy během několika měsíců „neviděli sluneční paprsky”. Nejideálnější je, pokud jim každý měsíc dáte týden přestávku, aby si mohly vydechnout!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více