Snídejte jako král!
snídejte jako král!

Snídejte jako král!



6 superpotravin k snídani

Určitě i vy znáte přísloví: „Snídani sněz sám, oběd nabídni příteli a večeři dej nepříteli...“ Právě aktuální diety toto přísloví buď potvrzují, nebo právě naopak, vyvracejí. Někdo rád snídá, někdo zase ne. Máte ve zvyku snídat?

Víte, jaké potraviny se doporučují ke snídani?

 

Podívejme se na šest z nich:

 

  1. Vejce

O vejcích existuje mnoho mylných představ. Jeden den je to nejhorší možné jídlo, které můžete jíst a druhý den to nejlepší, co si můžete dát. Ale jaká je pravda? Vejce jsou dobrá! Jsou bohatým zdrojem bílkovin, vitamínu B12, D a selenu. Nevyčerpatelná zásobárna esenciálních aminokyselin a antioxidantů. Na cholesterol – navzdory negativním fámám – nemají nepříznivý vliv.

 

  1. Jablka

Vždy po ránu spěcháte, ale chtěli byste začít plnohodnotnou snídaní? Pochutnejte si na jablku! Je bohaté na vlákninu, vitamín C, draslík a antioxidanty. Nemluvě o tom, že má příznivý vliv na stav vaší pokožky.

 

  1. Řecký jogurt

Všechny přírodní jogurty jsou chutné, ale řecký... je božský! Ale proč je to dobrá volba pro vás? Obsahuje mnohem méně sacharidů a mnohem více bílkovin než ostatní přírodní jogurty. Zajímavé, ale v tomto případě se vyplatí vybrat jogurt s vyšším obsahem tuku, protože tento typ obsahuje větší množství nenasycených mastných kyselin.

 

To by vás asi nenapadlo, že?

 

  1. Borůvky

Všechno bobulovité ovoce je skvělou volbou k snídani, ale „nejlepší“ jsou právě borůvky. Jsou bohaté na antioxidanty, vlákninu a mají vysoký obsah vody. Kalorická hodnota je zase velmi nízká. Borůvky jsou nejenom chutné, ale mají protirakovinné účinky a oddalují poškození paměti a motoriky. Přidejte borůvky do řeckého jogurtu a „supersnídaně“ je hotová!

 

  1. Káva

Ano, je povoleno „kávičkovat“! Káva se považuje za jeden z nejzdravějších ranních nápojů podle jedné zveřejněné loňské vědecké studie. Ale pozor! Nemluvím o 5 – 10 šálcích kávy denně, ale o jednom-dvou šálcích, které si dopřejete při jídle. Některé výzkumy ukazují, že díky pití kávy se může snížit riziko vzniku diabetu 2. typu, demence a některých druhů rakoviny.

 

  1. Ovesná kaše

Oves pomáhá udržovat správnou hladinu cholesterolu a snižuje riziko vzniku srdečních onemocnění. Je také vynikajícím zdrojem antioxidantů, a navíc je lepší, než některé ovoce nebo zelenina. Pokud chcete, aby váš den začal skutečně plnohodnotnou snídaní, která vám vydrží až do dalšího jídla, zvolte ovesnou kaši. Můžete ji vylepšit brusinkami, takže jste pro dobré ráno udělali dvakrát tolik.

 

Těchto šest pochoutek můžete různě kombinovat: řecký jogurt s borůvkami nebo jablky, borůvky s ovesnou kaší, vejce s jogurtem... Meze vám klade už jenom vaše fantazie.

 

Co ráno snídáte vy? Podělte se se mnou tady na blogu!



Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více