Příprava na invazi komárů: 3+1 tip proti krvežíznivým bestiím
příprava na invazi komárů: 3+1 tip proti krvežíznivým bestiím

Příprava na invazi komárů: 3+1 tip proti krvežíznivým bestiím



Sezóna komárů je v plném proudu a společně s ní i houfy nepříjemných, bzučících krvežíznivých bestií, které jsou nepříjemným jevem nejkrásnějších chvil léta. Podívejme se, proč jsou nebezpečné a jakými domácími praktikami proti nim můžeme bojovat.

Otázka komárů je v létě věčnou dilemou: máme se raději zavřít mezi čtyři stěny bytu, aby nás nepoštípali nebo si raději vychutnat příjemné počasí po večerech nehledě na nepěkné, svědivé, červené skvrny? V posledních letech se navíc bodnutí komárem dostalo z kategorie „nepříjemné“ do kategorie „nebezpečné“. Neobvykle horká léta totiž přilákala do Evropy méně známé druhy, jakými je například komár tygrovaný, jinak nazývaný i zebrovitý, který šíří infekční onemocnění. Není však důvod k panice, protože jejich populace není tak stabilní, aby mohla způsobit vážnější problém. Tento nebezpečný druh můžete poznat podle toho, že na rozdíl od obyčejného komára je černý a jeho tělo na různých místech zdobí světlé proužky.

Dobrou zprávou je, že proti invazi komárů existují účinné praktiky a samozřejmě, i tentokrát jsem vám přinesla přírodní, zdravá řešení, kterými můžete nahradit syntetické spreje nebo krémy.

Banánová slupka
Možná budete překvapeni, ale pokud jste z banánu odstranili slupku, její vnitřní stranou si jednoduše natřete pokožku v místě, kde máte bodnutí. Chemické sloučeniny, které se nacházejí v banánové slupce, pleť vyživují a zmírní svědění způsobené bodnutím. Ještě lepší je, pokud slupku banánu před použitím vložíte na půl hodiny do ledničky, takto bude účinek ještě chladivější. Důležité je, aby se slupka nevysušila a aby v ní zůstala vlhkost.

Kurkumový zábal
Následující recept doporučuji těm, kteří se nebojí toho, že se jim od kurkumy přechodně trochu zbarví pokožka. Pokud je bodnutí na místě, kde ho pod oblečením není vidět, potom bez obav vyzkoušejte následující praktiku, protože je velmi účinná:

1 kávovou lžičku sody bikarbony smíchejte s malým množstvím vody (stačí několik kapek!) tak, abyste získali hmotu krémové konzistence, potom přidejte špetku kurkumy a 1 kapku 100% čistého Manna čajovníkového esenciálního oleje a 2 kapky Manna arganového zkrášlujícího oleje. Ten druhý je třeba k tomu, aby se čajovníkový olej nedostal do styku s pokožkou v neředěném stavu. Směs bojuje proti svědění na několika úrovních, soda bikarbona a kurkuma například zmírňuje podráždění.

Zábal z jablečného octa
Pokud potřebujete velmi rychlé řešení, potom doporučuji, abyste vyzkoušeli zábal z jablečného octa, který rychle odstraní svědění způsobené bodnutím komára. Nalijte trochu na malý kousek vaty nebo bavlněný kapesník, a potom s ním potřete místo bodnutí a jeho okolí. Nechte volně uschnout a chvíli neumývejte.

Zničení rojů komárů
Pokud si všimnete, že se komáři ve vašem bytě doslova shlukují do rojů a nevíte proč, potom je dobré zkontrolovat místa kolem domu, kde by mohla stát voda. Tyto stojaté vody i s minimálním množstvím kapaliny jsou oblíbenými místy komárů a už i v malém množství vody se dokážou rapidně rozmnožit. Vnější nádrž klimatizačního zařízení nebo i stojatá voda v jezírku skalky, mohou být líhní pro komáry.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více