Pečlivě, jemně - Esenciální oleje pro péči o nejmenší děti
pečlivě, jemně - esenciální oleje pro péči o nejmenší děti

Pečlivě, jemně - Esenciální oleje pro péči o nejmenší děti



Přikláníte se k jemnějším léčebným metodám? Potom máte určitě několik esenciálních olejů i ve své domácí lékárničce. A co víc, určitě víte, že je můžete použít i pro kojence. Je však důležité vědět, které a kdy můžete použít. Neředěné, 100% esenciální oleje jsou silně koncentrované a je třeba vědět, které z nich můžete u Vašeho dítěte použít a které raději ne. Množství je také důležité, a pokud máte nějaké pochybnosti o jejich použití, raději to nedělejte. Jistota je jistota.

Pokud Vás zajímá, co můžete použít u nejmenších dětí, čtěte dále!


Zejména se ujistěte, zda používáte zcela čisté oleje - oleje, které jsou ředěné nebo parfémované nemají žádnou léčivou sílu a dětem neprospívají.
Kdy mohou být čisté esenciální oleje použity k ošetřování nejmenších dětí?

Názory v případě novorozenců jsou protichůdné. Jsou tací, kteří už i v tomto věku používají esenciální oleje na pokožku svého děťátka, já však doporučuji, abyste je do dovršení 2-3 měsíců nepoužívali. Pro nejmenší by byl účinek esenciálního oleje příliš silný. Po dosažení 3 měsíců je možné používat heřmánkový a levandulový olej, který dokonce nabízí výborné řešení i na některé problémy. Jak děti rostou, je na jejich léčbu - pokud je třeba- možné použít stále více druhů olejů.

  • Nejmenším dětem skutečně stačí maximálně 1-2 kapky oleje v neředěné formě - který vždy rozmíchejte v nějakém základním oleji, k tomuto účelu je vhodné např. panenský kokosový olej nebo mandlový olej.

Po dosažení 3 měsíců už můžete děti léčit například i (kromě heřmánku a levandule):



Po dosažení 3 let můžete balíček první pomoci rozšířit o rozmarýnový a zázvorový olej.

Na co můžete použít esenciální olej při péči o batolata?


  • Na masáže - může si užít nejenom dítě, ale i maminka. Ty děti, které maminky pravidelně masírují, spí mnohem lépe, více papají, mají lepší náladu a jsou klidnější. Nemluvě o důležitosti silného fyzického pouta. Nebojte se, nemusíte být profesionálním masérem, abyste věděli, co máte dělat. Stačí, pokud má Vaše děťátko v době masáže dobrou náladu. Příjemný a zklidňující mateřský dotyk bude doslova milovat.
  • Na usínání - jedna kapka levandulového esenciálního oleje nakapaného na papírový kapesníček, položený v dostatečné vzdálenosti od postýlky, pomůže uvolnit i usnout.
  • Na uvolnění - pokud je Vaše děťátko neklidné, dejte kapku levandulového oleje na vatový tampon, vložte si ho pod tričko a děťátko ukolébejte. Teplo Vašeho těla a zklidňující síla levandule určitě přinese požadovaný úspěch.
  • Při bolesti břicha- smíchejte kapku heřmánkového oleje v polévkové lžíci mandlového oleje, opatrně s ním natřete bříško děťátka a dříve nebo později se zklidní.
  • Na úklid dětského pokoje - smíchejte 8 kapek pomerančového a/nebo citronového oleje a čajovníkového esenciálního oleje s jedním šálkem vody, nalijte do menší lahvičky a povrch v dětském pokoji vyčistěte tímto přípravkem. Kromě toho, že všechno bude krásně vonět, je to i bezpečné. Před použitím vždy důkladně protřepte, protože olej se s vodou nemíchá.

Na co si třeba dát pozor při množství?


Pokud chcete olej ředit, jednu kapku oleje řeďte dvěma kávovými lžičkami vody a při přípravě masážní emulze přidejte 1-2 kapky oleje do 2 polévkových lžic základního oleje. U dětí ve věku 4-5 měsíců můžete poměr esenciálního oleje zvýšit na 3-5 kapek.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více