Okouzlující heřmánek! Na co ho můžete použít?
okouzlující heřmánek! na co ho můžete použít?

Okouzlující heřmánek! Na co ho můžete použít?



Heřmánek je jednou z nejznámějších léčivých bylinek, o které kolují legendy. Nemyslete na něj pouze tehdy, když jste nemocní, protože tato rostlina rozmazluje Vaše tělo a duši i ve všední dny!

Připravte si odvar z heřmánku, vychlaďte ho a nalijte do láhve s rozprašovačem. Je dokonalým sprejem do bytu a jeho sametová vůně ihned vykouzlí v kanceláři nebo v bytě dobrou náladu. Ani uvařené květy nemusíte vyhazovat. Usušte je a vložte do plátěných sáčků a budou vynikajícím osvěžovačem ve Vaší skříni nebo koupelně. Pokud chcete, aby Vás osvěžující vůně heřmánku doprovázela co nejdéle, vyzkoušejte Květinovou vodu Heřmánek od Manny, ze které stačí několik stříknutí na Váš polštář, aby Vás obklopil pocit dokonalé harmonie. Po nastříkání na tělo poskytuje chladivý, osvěžující pocit.

Heřmánek není pouze o harmonii těla, ale i o harmonii duše. Vytvořte si kolem sebe co nejklidnější prostředí, svou vlastní oázu klidu, kde je šero nebo si sedněte na terasu a vypněte všechny elektronické přístroje. Vypijte šálek čaje tak, aby přitom pára z čaje hladila Váš obličej, díky čemu můžete během relaxace i inhalovat: než vypijete čaj, zmírní se i napětí a úzkost.

Pokud těžko usínáte, před spaním vypijte pomalu šálek horkého heřmánkového čaje a vychutnejte si jeho zklidňující účinek. Není tak silný jako například kozlík nebo jiné bylinkové čaje, ale přesto po dlouhém dnu pomáhá příjemně uvolnit.

Doporučuji, pokud je to jenom trochu možné, pořiďte si heřmánek sami. Můžete ho najít okolo cest, na loukách nebo na malých vesnických dvorech. Je to velmi silná rostlina a není třeba její speciální pěstování k tomu, abyste na konci srpna a začátku září mohli nasbírat dostatečné množství na šálek horkého heřmánkového čaje.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více