Kokosový olej proti šedinám!
kokosový olej proti šedinám!

Kokosový olej proti šedinám!



Proč podle Vás stále více lidí používá ve své domácnosti kokosový olej a proč doporučujeme i Vám, abyste se s ním seznámili?


COCO mýdla jsem měla vždy nejraději a ne nadarmo se z nich připravují nová a nová „umělecká díla“. Jsou oblíbená nejenom proto, že mají jemnou a krémovou pěnu, ale jsou velmi vhodná i ke koupeli, k mytí vlasů nebo i k holení. Líbí se mi, protože je to jako bych měla v rukách samotný kokosový olej.

Kokosový olej pomáhá i při odstraňování defektů pokožky.

Pokud si dáte před mytím vlasů malé množství oleje na vlasy, působí jako kondicionér. Můžete s ním natřít i řasy a obočí, které tak ošetřuje a formuje. Kůžičku kolem nehtového lůžka udělá hebkou a ošetřuje i nehty.

Několik skvělých výhod, kvůli kterým můžete zbožňovat kokosový olej:


  • Může pomoci při růstu vlasů: pravidelná aplikace kokosového oleje do pokožky hlavy může pomoci v zastavení padání vlasů a pomáhá jejich růstu.
  • Ošetřuje i pokožku hlavy, vyživuje ji a udělá vlasy zářivě lesklými. (Podívejte se na nádherné, zářivé vlasy tahitských a thajských žen! Nyní znáte už i Vy jejich tajemství!)
  • Zjemňuje pokožku. Můžete ho používat jako tělové mléko, na hydrataci pleti. Před koupelí nebo po koupeli, anebo si z něj dejte malé množství do vody na koupání.
  • Některým pomohl při zmírnění projevů ekzému, resp. při ošetřování jiných defektů pokožky nebo vyrážek šetrným způsobem.
  • Návod z Dálného východu: proti šedivění si každý den vmasírují směs kokosového oleje a citronu do vlasů a masáž provádějí minimálně 15 minut.

Dokonce si z něj můžete připravit i zubní pastu!


Budete potřebovat:

  • 2 polévkové lžíce kokosového oleje,
  • 3 polévkové lžíce jedlé sody,
  • trochu stevie nebo xylitolu,
  • několik kapek mátového esenciálního oleje (nejdříve vyzkoušejte menší množství, ale můžete ho i úplně vynechat nebo nahradit jiným vonným olejem podle vlastního rozhodnutí. Malým dětem olej do pasty NEDÁVEJTE!)

Kokosový olej zahřejte, potom přidejte ostatní suroviny a hotovo! Máte zubní pastu, která zaručeně neobsahuje látky, které by mohly po spolknutí a/anebo vstřebání zatěžovat Váš organismus. Hotovou zubní pastu nemusíte skladovat v ledničce, ale dávejte pozor na to, že kokosový olej se začíná při 22 - 24 °C rozpouštět.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více