Nejlepší domácí praktiky proti bolesti
nejlepší domácí praktiky proti bolesti

Nejlepší domácí praktiky proti bolesti



Vím, že pokud mě něco bolí, těžko se odolává jednoduchému řešení, 1-2 tabletkami proti bolesti, ale věřte mi, přírodní řešení bez vedlejších účinků je mnohem lepší a pro organismus z dlouhodobého hlediska zdravější.

Připravila jsem pro vás domácí praktiky, s jejichž pomocí můžeme zmírnit bolest i bez syntetických tobolek. O těchto osvědčených metodách jste už mohli slyšet i od svých babiček!

Bolest ucha

Bolest ucha je mimořádně nepříjemná, ale nahřívání může přinést úlevu téměř ve všech případech. Zahřejte mořskou nebo kuchyňskou sůl, případně dvě hrsti višňových pecek a zabalte je do látky. Položte na ucho a držte na něm minimálně dvacet minut. Můžete použít i esenciální oleje léčivých rostlin, například tak, že na zahřátou sůl nakapete 10 kapek esenciálního oleje a vložíte ji do čisté bavlněné ponožky. Tento hřejivý zábal si položte na ucho a nechejte na něm tak dlouho, dokud nevychladne. Můžete použít zázvor, mátu a bazalku.

Bolest hlavy

Bolest hlavy může mít několik příčin, ale existuje několik praktik, které mohou pomoci. Mezi časté příčiny patří dehydratace, a proto podle lidových praktik může příznaky zmírnit vypití velkého množství tekutiny. Použijte mátu a citronovou trávu, jejich listy natrhejte na kousky, přelijte vroucí vodou, a když odvar vychladne na teplotu, kdy ho můžete vypít, potom ho dochuťte citronovou šťávou. Musíte vypít alespoň čtyři decilitry, tedy jeden velký hrnek, aby se bolest hlavy zmírnila. Masírováním čela a spánků můžete proti bolesti také hodně udělat.

Bolest kloubů

Bolest kloubů dokáže každodenní život velmi znepříjemnit. Na léčbu problému pijte minimálně třikrát denně odvar z následujících léčivých rostlin: kopřiva, zlatobýl, březové listy, vrbová kůra, topolové listy, přeslička rolní a pampeliška. Úlevu může přinést i to, pokud budete postižená místa ráno a večer natírat krémem z arniky nebo kostivalu lékařského.

Bolest v krku

Pokud bolest v krku, kašel a chrapot způsobuje nachlazení, rýmu nebo chřipku, potom je léčbou na zmírnění příznaků nošení teplého šálu. V teple se rozšíří cévy a zlepší se prokrvení sliznice. Díky tomu může organismus zničené buňky, hlen a hnis rychleji odstranit z „místa činu“ , tedy z krku. Možná je to překvapivé, ale i „ochlazování“, například formou zmrzliny, může být také dobrým řešením.

Zánět očí

Na červené, svědící oči dávejte zábal z černého nebo zeleného čaje. Oba dva druhy čaje obsahují velké množství bioflavonoidů, které jsou účinné proti virovým i bakteriálním infekcím a zmírňují také zánět. Namočte dva čajové sáčky, položte na oči a relaxujte 15-20 minut. Tanin, který se v čaji nachází, zmírňuje otok a odstraní infekci. Účinné je i to, pokud použijete zlatý kořen: dvě kávové lžičky rostliny v prášku přidejte do šálku vroucí vody, přeceďte, a potom dva vatové tampony namočte do směsi a ošetřete s nimi oči. Ke směsi můžete přidat i heřmánkový čaj a kafr.

Měli byste vědět, že pokud se i přes použití výše uvedených praktik váš stav nezlepší, potom v každém případě vyhledejte svého lékaře. Domácí léčbu můžete i nadále používat například i jako doplňkovou léčbu.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více