Pikantní jaro: nejlepší recepty na dietní polévky
pikantní jaro: nejlepší recepty na dietní polévky

Pikantní jaro: nejlepší recepty na dietní polévky



Přišlo jaro a společně s ním i zástupy chutí čerstvých přísad. Toto je období lehkých, sezonních polévek! Vyzkoušejte nejchutnější recepty!


Jaro je tady, kvetou květiny, příroda se probouzí. Toto je jedno z mých nejoblíbenějších období, protože v této době nacházím na trhu stále více a více čerstvé zeleniny. Počasí je příjemné, a proto co by mohlo být lepší než lehká, čerstvá polévka! Můžete ji obohatit extrudovanými rýžovými zrnky, ale jsou velmi chutné i jednoduše s chlebem nebo žemlí. Vyzkoušejte je horké i studené!

Česnekově – houbová polévka:
Přísady:
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku (očištěné a nakrájené na drobno)
  • 1 jablko (očištěné a nakrájené na drobno)
  • l zeleninového bujónu
  • ½ svazku petržele
  • 4 celé tymiány
  • 3 stonky kopru
  • ½ polévkové lžíce hořčice
  • 25 dkg hub (nakrájených)
  • ½ šálku mandlového mléka
  • podle chuti sůl a pepř

V hrnci zahřejte polovinu oleje a potom přidejte cibuli a česnek. Přikryjte a občas promíchejte. Když jsou měkké a začnou hnědnout, přidejte jablko, tymián a polovinu petržele (je dobré zelené koření svázat, abychom ho potom z polévky mohli vytáhnout vcelku), zalijte bujónem a přiveďte k varu. Vytáhněte svazek koření a tyčovým mixérem polévku rozmixujte. Přidejte hořčici a kopr, osolte, okořeňte podle chuti a na mírném ohni vařte dále. V dalším hrnci opražte na zbytku oleje plátky hub, přidejte do polévky a dolijte mandlovým mlékem. Nechte ještě 2-3 minuty povařit a potom odstavte z ohně. Vrch ozdobte zbytkem petržele a opečenými plátky žemle.

Jarní zeleninová polévka
Přísady:
  • 1 středně velký kedluben
  • 3 velké mrkve
  • 2 litry zeleninového bujónu
  • 2 velké petržele
  • 30 dkg zeleného hrášku
  • 1 středně velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 svazek petržele
  • 1 středně velký celer
  • 1 menší květák
  • 5 polévkových lžic olivového oleje
  • sůl, čerstvě mletý pepř

V hrnci zahřejte olej,
potom přidejte i na kostičky nakrájenou cibuli. Poduste do sklovita a potom přimíchejte i ostatní očištěnou zeleninu - kromě petržele, osolte, okořeňte a trochu je dohromady poduste, potom podlijte zeleninovým bujónem a nechte vařit, dokud všechno nezměkne. Dejte pozor, aby se zelenina nerozvařila! Několik minut před odstavením z ohně přidejte i petržel.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více