Mýdla s mořskou solí a jiné mýdlové speciality
mýdla s mořskou solí a jiné mýdlové speciality

Mýdla s mořskou solí a jiné mýdlové speciality



Sůl je univerzálně použitelný dar přírody a má blahodárné účinky na zdraví, nepoužívejte ji pouze v kuchyni!

Sůl je nezbytná pro správné fungování našeho organismu a má i mnoho užitečných a léčivých vlastností:

Odvlhčuje, odstraňuje zápach a osvěžuje

Miska soli v ledničce nebo sůl, kterou vložíme ve staré punčoše do obuvi, odstraní nepříjemný zápach a absorbuje přebytečnou vlhkost, která může vést i k vzniku plísní. Smícháním s několika kapkami éterického oleje ji můžete použít i k osvěžení vzduchu v domácnosti.

Dezinfikuje, uvolňuje a léčí

Vdechování ve vodě rozpustných solných krystalů pomáhá zmírňovat dýchací problémy a kašel a je účinné dokonce i při bolestech hlavy.

Příznivé účinky přírodních solných koupelí a solných jeskyní jsou známé už tisíciletí. V současnosti je vytváření solných saun v saunových komplexech stále rozšířenější, dokonce i v zařízeních pro děti, v jeslích nebo školkách.

Pro osoby, které mají problémy s kašlem a dýchací těžkosti se doporučuje solná dýmka a při bolestech v krku zase kloktání slanou vodou. V boji proti virům, nachlazení a senné rýmě se osvědčilo i vyplachování nosu slanou vodou.

Čistí

Sůl můžete použít i při různých kožních problémech: v lidovém léčitelství se často doporučuje svědící, podrážděnou nebo zanícenou pokožku natírat solným roztokem, pastou ze soli a vody a také “solné mýdlo”, které je vyrobeno z kousků mořské soli a je známé už několik století.

Pomocí pasty, která je vytvořena smícháním soli a studené vody, se zbavíte i těžko odstranitelných skvrn od vína a krve i z těch nejjemnějších textilií. Solný roztok Vám pomůže i v boji proti plísním v domácnosti.

Odbourává stres

Přidáním do koupele Vám pomůže uvolnit se po náročném dnu a zbavit se bolesti hlavy. Stačí, pokud přidáte do koupele půl - jedno kilo mořské soli. Můžete do ní přidat i několik kapek Vašeho oblíbeného Manna esenciálního oleje, nejdříve ho však smíchejte ve lžičce olivového, kokosového nebo jiného zkrášlujícího oleje.

COCO mýdlo s mořskou solí od Manny je skutečně výjimečné

Nyní už víte, proč máme sůl tak rádi. Právě proto jsem se před několika lety rozhodla, že jednoduše musím vytvořit i přírodní mýdlo s mořskou solí. COCO mýdlo s mořskou solí od Manny je skutečně jedinečné, protože je solným mýdlem nejenom kvůli svému tvaru. Tato kosmetická lahůdka jemně pění a částečky soli šetrně čistí a ošetřují pokožku, která se stane svěží a zářivější.

Základem COCO mýdla s mořskou solí je za studena lisovaný olej, cenné organické bambucké máslo a přidali jsme do něj velké množství soli. Při jeho použití zažijete přirozený pocit osvěžení, zatímco jemná masáž částeček soli zanechá Vaši pokožku dokonale čistou a svěží. Protože není parfémované a neobsahuje ani žádné esenciální oleje, mohu ho vřele doporučit i pro osoby, které jsou citlivé na tyto složky.

Pokud hledáte výraznější tělový peeling, než je COCO mořské mýdlo, vyberte si Manna Lufový tělový peeling s čistou mořskou solí, práškem z lufy a hedvábným kokosovým olejem, s kořenitou vůní citronu a skořice připomínající lahodný zákusek. Po sprchování nebo po koupeli si vmasírujte malé množství do vlhké pokožky a vychutnejte si jeho úžasnou vůni.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více