Přírodní péče o vlasy v zimě
přírodní péče o vlasy v zimě

Přírodní péče o vlasy v zimě



Suchý a teplý vzduch v místnosti a dlouhá studená zima dají zabrat i Vašim vlasům. Mnozí z nás mají v tomto období problémy se svěděním pokožky hlavy a kvůli zvýšenému mytí a sušení vlasů i se vznikem lupů. Pokud se Vám snadno mastí vlasy, určitě i Vy netrpělivě očekáváte jarní období, kdy už konečně můžete odložit čepici a necháte vyniknout Váš účes.

Co můžete udělat pro to, aby byly Vaše vlasy opět silné, lesklé a zdravé od kořínků až po konečky?

Pokud používáte různé balzámy a zábaly na vlasy z obchodních řetězců můžete vidět, že tyto produkty obsahují velké množství syntetických přísad a chemikálií.

Vyberte si přírodní péči

Zpříjemněte si jeden z dlouhých zimních večerů a vyzkoušejte přírodní zábal na vlasy. Skládá se pouze z několika složek, ale i tak poskytne Vašim vlasům a pokožce hlavy důkladnou a jemnou péči.


Nejdříve si vyberte základní olej: vyberte si mezi zkrášlujícími oleji od Manny, například arganový, jojobový nebo některý ze zkrášlujících olejů ze sladkých mandlí. Pokud zrovna ani jeden z nich nemáte k dispozici, dobrým výběrem je i organický panenský kokosový olej a můžete vyzkoušet i čistý, za studena lisovaný kvalitní olivový olej.

Podle toho, jak jsou Vaše vlasy dlouhé a husté, přidejte do základního oleje 2 - 3 kapky Vašeho oblíbeného esenciálního oleje. Který si máte vybrat?

Zábal si připravte následujícím způsobem:

Na radiátoru ohřejte menší ručník, do kterého si později vlasy zabalíte. Do suchých vlasů si vmasírujte olej, nezapomeňte přitom ani na pokožku hlavy. Vlasy zabalte do ručníku, zábal nechte působit 20 - 25 minut a následně vlasy umyjte. Můžete použít přírodní mýdlo pro zdravé vlasy. Na závěr vlasy opláchněte vlažnou vodou, do které jste přidali citron, jablečný ocet nebo vývar z heřmánku. Vaše vlasy budou i po uschnutí nádherně měkké a lesklé a ani oleje je nezanechají “těžkými”.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více