Meruňky a broskve pro svěžest pleti!
meruňky a broskve pro svěžest pleti!

Meruňky a broskve pro svěžest pleti!



Meruňky a broskve patří mezi ovoce, které si okamžitě spojíme s krásou a zdravím. Jsou voňavé, šťavnaté, s chutnou slupkou - toto ovoce je už na první pohled zosobněním sofistikovanosti, cenné živiny, které obsahuje, ho dělají dokonalým pro ošetřování pokožky.

Meruňky a broskve mi připomínají dětství, dlouhá letní odpoledne, kdy jsem s radostí zakousla do chutného, šťavnatého ovoce, které zároveň uhasilo i žízeň. Tehdy jsem samozřejmě netušila, že má zázračné účinky na moji pokožku a zdraví! Podívejme se nyní na to, proč je toto letní ovoce tak oblíbené a prospěšné!

Začněme broskví, která je neodolatelná nejenom kvůli sametové chuti. Obsahuje velké množství antioxidantů, takže je skutečně zázračnou zbraní v případě udržení mladistvého vzhledu a pružnosti pokožky. Broskev je navíc složena z 80-90% vody, takže skvěle doplňuje tekutiny, má nízký počet kalorií, 100 g dužiny obsahuje pouze 38 kalorií. Broskev je kromě jiného zdrojem vzácných vitaminů a živin. Díky vysokému obsahu vápníku má vynikající účinky na sílu kostí, a kromě toho je i významným zdrojem hořčíku, co má uklidňující vliv na organismus. V horkých letních dnech je konzumace 2-3 broskev vysloveně doporučována, zejména pokud chceme předejít stresovým nebo těžkým obdobím.

Broskev samotná, případně nakrájená do salátu, vylepší menu, a pokud přichází chladnější období, její prospěšné účinky si můžeme užívat v podobě kompotu. Jako džem je toto ovoce stejně tak dokonalé. Ať už ho natíráme na chléb nebo použijeme jako náplň do koláčů nebo zákusků.

Druhým velmi oblíbeným ovocem je meruňka, která má přímo božskou chuť a zkrášluje zevnitř i zvenku. Meruňka je skutečnou vitaminovou bombou: Obsahuje velké množství vitaminu A, betakaroténu, vitaminu B17, draslíku, vápníku, fosforu, vitaminu C a síry. Hraje důležitou roli v obnovení stavby tkání, zvyšuje hladinu energie a životnost buněk. Navíc má důležitou roli i při předcházení onemocnění: pomáhá překonat infekce způsobené viry a bakteriemi.

Dužina meruňky je mimořádně chutná, ale ve skutečnosti je toto ovoce výjimečné i kvůli jadérku a v něm nacházejícím se oleji. Olej z meruňkových jadérek, bohatý na mastné kyseliny, je skutečným požehnáním pro pokožku! Doporučuji, abyste vyzkoušeli Manna Meruňkové máslo, do kterého jsme vložili všechny dobré vlastnosti tohoto ovoce. Olej z meruňkových jadérek v těsném objetí bambuckého másla může znamenat speciální rozmazlování pro pokožku. Je ideální na léto, protože jeho složky změkčují pokožku, takže sluncem vysušené, citlivé pokožce tak dopřejete to správné ošetření. Na závěr se s vámi podělím o jeden recept na pleťovou masku, který si můžete sami připravit s použitím meruněk!

Přísady:
2 ks zralých meruněk
1 čajová lžička Manna Meruňkového másla
1 kávová lžička Manna mandlového zkrášlujícího oleje

Meruňky oloupejte, nakrájejte na velmi malé kousky, případně rozmixujte. Přidejte zkrášlující olej a meruňkové máslo a míchejte tak dlouho, dokud nevznikne příjemná hmota. Voňavou masku naneste na obličej a oblast dekoltu, nechte působit přibližně 30 minut a opláchněte. A výsledek? Pokožka svěží, jako zralá meruňka!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více