Kožní problémy? Takto je můžete zvládnou domácí léčbou!
kožní problémy? takto je můžete zvládnou domácí léčbou!

Kožní problémy? Takto je můžete zvládnou domácí léčbou!



Pálení, svědění a podráždění kůže může znepříjemnit krásné jarní dny a mají špatný vliv i na naši náladu. Nebojte se, většina z nich se dá účinně léčit i jednoduchými domácími praktikami. Znovu jsme si na pomoc zavolali sílu přírody, protože ona je nejúžasnějším „lékařem”.

Naše pokožka je v dobrém počasí vždy viditelná, a proto není divu, když nám způsobují nepříjemnosti její podráždění, skvrny a ošklivé otoky. Dobrou zprávou je, že většina z nich si nevyžaduje lékařské ošetření. S trochou péče a jednoduchými přísadami je můžete v krátké době odstranit. Zde jsou nejběžnější problémy a nejlepší domácí léčebné metody!

Štípnutí komárem
Problém, který se týká téměř každého, ale pokud si ho nerozškrábete, v krátké době zmizí. Na červený svědící otok přiložte led, ale ne přímo. Kostky ledu zabalte do látkového kapesníku nebo kuchyňské utěrky a přiložte na 10 minut na místo uštipnutí. Může odstranit zánět a zmírnit svědění. Druhým, velmi dobrým řešením je, pokud si přímo na místo štípnutí natřete Manna mátovou zubní pastu, a potom, když uschne, ji smyjete. Doporučuji, abyste vyzkoušeli i to, že do několika kapek Manna Organického panenského kokosového oleje přimícháte Manna 100% čistý čajovníkový esenciální olej a potřete si postižené místo.

Zánět vlasové folikuly
Určitě se i vám stalo, že se vám po depilaci nebo holení zanítily vlasové folikuly a místo krásné, hladké pokožky jste měli plno zarudlých skvrn. Doporučuji, abyste na tento problém použili čajovníkový olej následujícím způsobem: několik kapek čajovníkového oleje rozmíchejte v jojobovém oleji, a potom s ním natřete oholená místa kůže, jako kdybyste použili tělové mléko. Nepříjemnému zarůstání chloupků se však můžete snadno vyhnout, pokud si před depilací nebo holením promasírujete pleť tělovým peelingem, který potom opláchnete.
Takto zarostou malé chloupky pod kůži s menší pravděpodobností. Vyzkoušejte kouzelný Manna tělový peeling s drcenými hroznovými jadérky, Lufový tělový peeling nebo naši novinku - Tělový peeling se strouhaným kokosem, mákem a mořskou solí.

Vyrážka
Nemusíme být v pubertě, aby se na naší pleti objevily vyrážky. Teplé počasí vysloveně přeje vzniku malých bílých teček. Jejich vytlačování doma nedoporučuji, k jejich léčbě raději smíchejte 1 polévkovou lžíci sody bikarbony s tak velkým množstvím vody, abyste dostali dobře roztíratelnou hmotu, a potom ji natřete na vyrážky. Jak schne, absorbuje nečistoty a maz z pórů. Měli byste vědět, že pravidelným, šetrným čištěním můžete vzniku vyrážek předcházet. Vyzkoušejte specialitu černou jako noc, Manna Eben - čisticí mýdlo na obličej s aktivním uhlím, které pleť dokonale čistí a prokazatelně zlepšuje vzhled aknózní pleti.

Úpal
Pokud vás spálilo slunce, potom vaše pokožka potřebuje okamžitou pomoc. Vyzkoušejte okurkový zábal, který přináší okamžitou úlevu, hlavně, pokud budete před tím zeleninu skladovat v ledničce. Plátky okurky díky vysokému obsahu vody pleť hydratují, chlad zase pomůže v tom, aby se pokožka zklidnila, a zmírní i zarudnutí. Okurky na pleti nechte tak dlouho, dokud je vám to příjemné, a potom ji opláchněte. Dejte si pozor na to, že pokud vidíte, že spálení je tak vážné, že se vytvořily puchýře, na pleť nic nedávejte a ihned vyhledejte lékaře.

Zarudnutí
Pokud se jedná o mírné zarudnutí, co se ještě nepovažuje za spálení, doporučuji, abyste si dali vlažnou, ale spíše chladivou koupel a do vody přidejte 100% čistý levandulový esenciální olej smíchaný s Manna arganovým olejem. Poskytne příjemný, relaxační pocit a chlad zase pomůže odstranit zarudnutí. Účinek můžete zvýšit tím, že si do koupele přilijete i šálek levandulového nebo heřmánkového čaje.

Měli byste vědět, že zde popsané praktiky nenahrazují lékařské ošetření. V případě, že vaše příznaky přetrvávají nebo se zhorší, obraťte se na odborníka.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více