Jídla, po kterých budete mít ještě větší hlad

jídla, po kterých budete mít ještě větší hlad Snažíte se jíst zdravá jídla a vyhýbat se - kromě jiného - umělým příchutím a ochucovadlům? Patříte i Vy mezi ty, které nedokáže zasytit jedno jablko nebo cereální tyčinka, a kteří by nedokázali zvládnout ani jeden ovocný den?

Může se snadno stát, že Váš organismus netoleruje dobře stravu, která se skládá pouze z cukru, rafinovaných obilnin a uhlohydrátů.

Pokud konzumujete pouze uhlohydráty, které se rychle vstřebávají, zanedlouho můžete mít pocit, že máte hlad, jako kdybyste ani nic nejedli.


Z tohoto důvodu diety s nízkým obsahem tuků a bílkovin nevyhovují každému, protože mnozí mají během celého dne neustále pocit hladu.

Tato jídla jsou sice na první pohled zdravá a nízkokalorická, ale není jisté, že právě Vám pomohou zahnat hlad.

  • cereální tyčinky - obilninové vločky a kuličky, které jsou slepené sirupem z cukru
  • obilninové vločky, obilninové kuličky, extrudovaný chléb, extrudovaný rýžový chléb - v těchto je také málo vlákniny, nikdy Vás pořádně nenasytí a téměř všechny mají velmi vysoký glykemický index
  • známý ,,jenom jeden čtvereček” hořké čokolády nebo malá lžička medu

Vyhněte se obloukem jogurtům, kečupům, majonézám a dresinkům, které jsou označené jako dietní pro svůj nízký obsah tuků: obsah cukru v těchto produktech je obvykle vyšší než v tradičních verzích.

Co tedy můžeme dělat?
Pokud držíte dietu, je třeba dávat pozor na to, abyste nevynechávali jídla, ale také na to, aby každé jídlo obsahovalo dostatečné množství vlákniny, bílkovin, uhlohydrátů a malé množství rostlinného oleje. Takto bude to, co jíte, nejenom zdravé, ale bude se Vám mnohem lépe odolávat pocitu hladu.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více