Pokud je to skutečně tak, to pravé horké léto je konečně tady – už jste ho i vy velmi čekali, že?
Pokud máte rádi jahody, potom jste si už určitě nasbírali nebo koupili pravé české jahody a děláte z nich různé lahůdky.
Využijte ještě poslední kousky, a pokud si chcete vychutnat opravdové letní večery, vyčarujte nyní z jahod něco jiného, něco, od čeho ostatní zatají dech!
Mám jeden výjimečný recept na jahodový sorbet, který vždy poskytuje zaručený úspěch – pokud zajímá i vás, čtěte dále!
Co je sorbet?
Sorbet je opravdu jedinečný dezert, první zmínky o něm pocházejí z období Turků. Sorbet (vyslovujte: sorbé) se vyznačuje tím, že jeho základem je ovoce, tedy dostanete zdravou, zmrzlině podobnou, ledovou sladkost.
Rozdíl je v tom, že většinou má vodový, nikoli mléčný základ. Kdysi ho konzumovali také jako nápoj, dnes se však již rozšířil jako dezert, který se konzumuje lžičkou
Proč je dobré, když si ho uděláte?
- Protože je rychlý
- Protože ho můžete udělat i předem, proto stačí, když ho svým hostům vytáhnete z ledničky
- Protože je zcela přírodní a zdravý
- Protože má velmi nízký obsah tuku a kalorií
- Protože je velmi chutný
Co budete potřebovat k přípravě této chutné, ledové lahůdky?
- 3 šálky jahod z mrazničky - ať jsou čerstvé a letošní, ale k sorbetu je třeba, aby ovoce bylo ledově vychlazené
- 3 oloupané, nadrobno nakrájené kiwi
- 2-3 polévkové lžíce kokosového mléka
- med, pokud ho chcete osladit
Jak připravit chutný a jedinečný jahodový sorbet s kiwi?
Nejdříve rozmixujte ledové jahody a kiwi, dokud nedostanete hustou hmotu. Potom přidejte jednu lžičku kokosového mléka a znovu dobře promíchejte. Míchejte dál, dokud nebude mít ovoce konzistenci pyré a přilijte zbytek mléka. Pokud jste to dělali dobře, dostanete hladkou, jednolitou a chutnou hmotu. Ochutnejte, pokud ho chcete mít sladší, přidejte podle chuti i trochu medu.
Podávejte dokud nezačne tát – sorbet je nejlepší, když je ještě ledový.
Připomínky
Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!