Jahodový sorbet s kiwi – Okouzlete každého elegantním letním dezertem!
jahodový sorbet s kiwi – okouzlete každého elegantním letním dezertem!

Jahodový sorbet s kiwi – Okouzlete každého elegantním letním dezertem!



Pokud je to skutečně tak, to pravé horké léto je konečně tady – už jste ho i vy velmi čekali, že?

Pokud máte rádi jahody, potom jste si už určitě nasbírali nebo koupili pravé české jahody a děláte z nich různé lahůdky.

Využijte ještě poslední kousky, a pokud si chcete vychutnat opravdové letní večery, vyčarujte nyní z jahod něco jiného, něco, od čeho ostatní zatají dech!

Mám jeden výjimečný recept na jahodový sorbet, který vždy poskytuje zaručený úspěch – pokud zajímá i vás, čtěte dále!

Co je sorbet?

Sorbet je opravdu jedinečný dezert, první zmínky o něm pocházejí z období Turků. Sorbet (vyslovujte: sorbé) se vyznačuje tím, že jeho základem je ovoce, tedy dostanete zdravou, zmrzlině podobnou, ledovou sladkost.

Rozdíl je v tom, že většinou má vodový, nikoli mléčný základ. Kdysi ho konzumovali také jako nápoj, dnes se však již rozšířil jako dezert, který se konzumuje lžičkou

Proč je dobré, když si ho uděláte?

  • Protože je rychlý
  • Protože ho můžete udělat i předem, proto stačí, když ho svým hostům vytáhnete z ledničky
  • Protože je zcela přírodní a zdravý
  • Protože má velmi nízký obsah tuku a kalorií
  • Protože je velmi chutný

Co budete potřebovat k přípravě této chutné, ledové lahůdky?

  • 3 šálky jahod z mrazničky - ať jsou čerstvé a letošní, ale k sorbetu je třeba, aby ovoce bylo ledově vychlazené
  • 3 oloupané, nadrobno nakrájené kiwi
  • 2-3 polévkové lžíce kokosového mléka
  • med, pokud ho chcete osladit

Jak připravit chutný a jedinečný jahodový sorbet s kiwi?

Nejdříve rozmixujte ledové jahody a kiwi, dokud nedostanete hustou hmotu. Potom přidejte jednu lžičku kokosového mléka a znovu dobře promíchejte. Míchejte dál, dokud nebude mít ovoce konzistenci pyré a přilijte zbytek mléka. Pokud jste to dělali dobře, dostanete hladkou, jednolitou a chutnou hmotu. Ochutnejte, pokud ho chcete mít sladší, přidejte podle chuti i trochu medu.

Podávejte dokud nezačne tát – sorbet je nejlepší, když je ještě ledový.

Už jste ho vyzkoušeli? Jak vám chutnal?



Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více