Co nám pomáhá zachovat hezké a zdravé zuby?

co nám pomáhá zachovat hezké a zdravé zuby? Už i malé děti vědí, že čerstvé jablko, mrkev, kedluben nebo celer a potraviny, které jsou bohaté na vlákninu, čistí a posilují zuby. Málokdo však ví, že i potraviny, které jsou bohaté na fosfor, jako tofu a seitan pomáhají udržovat zdravé zuby.

Pravidelné a důkladné čištění zubů Vám bohužel neposkytuje dostatečnou ochranu pro Vače zuby ani v případě, že používáte takovou přírodní zubní pastu bez chemikálií, jakou je Manna zubní pasta s mátou a šalvějí bez fluoridu.

V každém případě je třeba čistit i prostor mezi zuby, kam se bohužel nedostanou ani štětinky nejkvalitnějšího zubního kartáčku.

Je důležité také vědět, která jídla, i přes nejdůkladnější ústní hygienu poškozují zubní sklovinu.

5 věcí, které nejvíce škodí:
  1. Citrusové plody: kyselina citronová, bohužel neprospívá zubům, ať je ovoce jakkoli chutné a zdravé.
  2. Nakládaná zelenina: i když je velmi dobrá na trávení a střevní mikroflóru, pro Vaše zuby bohužel ne. Obzvláště škodí, pokud ji konzumujete dohromady se sladkým dresinkem, omáčkou nebo majonézou.
  3. Podobným případem je také káva: její pravidelná konzumace může Vaše zuby zabarvit a poškodit zubní sklovinu, zejména pokud ji pijete s cukrem.
  4. Slazené nápoje: kyselina, cukr a oxid uhličitý už sami o sobě zubům neprospívají a dohromady jsou obzvláště škodlivé.
  5. Jídla s velkým obsahem cukru: nevěřili byste, ale ani přírodní sušené ovoce není o nic lepší, než sladkosti, jako například čokoláda nebo bonbóny.

Pro zdraví Vašich zubů dodržujte při jedení tyto zásady

Jídla a nápoje s velkým obsahem kyseliny nekonzumujte zvlášť, pokud je přijímáte dohromady s jinými potravinami, způsobí menší škodu. Pokud jste jedli kyselé jídlo, zuby si hned neumývejte, raději počkejte alespoň půl hodiny, než se obnoví acidobazická rovnováha ve Vašich ústech.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více