Na co všechno je dobrý čajovníkový olej?

na co všechno je dobrý čajovníkový olej? Tento svěže vonící, kafrový, čajovníkový olej je jednou z nejúžasnějších složek přírodní kosmetiky na ošetřování mastné, problémové pokožky s vyrážkami, a z tohoto důvodu ho velmi ráda používám při výrobě Manna produktů:


  • COCO mýdlo s čajovníkem na mastnou pokožku s vyrážkami, které je z něj vyrobeno, doporučuji zejména na svědivou pokožku hlavy, která je náchylná na tvorbu lupů

  • Manna čajovníkový esenciální olej si můžete pomocí prstu nebo vatové tyčinky aplikovat přímo na podrážděné a zanícené vyrážky. Nechejte působit 1-2 hodiny a následně smyjte vodou. Proces můžete zopakovat stejný den ještě o několik hodin později

A to zdaleka není vše!

Pokud máte, aknózní pokožku s vyrážkami

  • můžete z něj připravit masku na obličej s Aloe vera gelem. Polévkovou lžíci čerstvé, želatinové šťávy rostliny Aloe vera smíchejte s 2-3 kapkami čajovníkového oleje a natřete na vyčištěnou pleť. Nechte působit 15-20 minut a smyjte.

  • je výborný i do čisticího tonika, toto je letní recept z listů ořechu, který mi poslala naše milá zákaznice Manny.

Pokud se Vám objevují vyrážky na obličeji ojediněle, nebo máte smíšenou pleť, která je místy mastná

  • dezinfekční, vyživující a zklidňující účinek jogurtu je dobře známý a po jeho použití pokožka zůstává měkká a čistá. Můžete ho použít jako zkrášlující masku na každý typ pleti. Pokud máte problémy s vyrážkami a komedony, je vhodné přidat i 2 kapky čajovníkového oleje do směsi, která se skládá z 1 lžíce medu a 1 lžíce jogurtu. Masku můžete natírat na dekolt nebo třeba i na postiženou část zad.


Pokud máte suchou pleť, ale přitom i vyrážky

  • pokud patříte mezi ty, kteří mají problémy se suchou pokožkou s vyrážkami, kromě výše uvedeného receptu se Vám vyplatí vyzkoušet i verzi s olivovým olejem: k 1 kávové lžičce čistého extra panenského oleje přimíchejte 2 kapky čajovníkového esenciálního oleje a tuto směs masírujte do pokožky během 2-3 minut. Potom obličej přetřete vatovým tamponem a nechte oleje vsáknout do pokožky. Místo olivového oleje můžete použít i Manna arganový olej, který nebrání volnému dýchání pórů.


Pokud máte pokožku hlavy, která svědí a je náchylná na tvorbu lupů

Po mytí vlasů můžete do oplachové vody přidat čajovníkový esenciální olej. Do 1 litru vody přidejte 1-2 polévkové lžíce jablečného octa, 4 kapky čajovníkového a 3 kapky levandulového esenciálního oleje.

Pokud trpíte pocením, plísňovým onemocněním nohou nebo Vaše obuv příliš zapáchá

Jeden pár starých ponožek naplňte 100g sody bikarbony, ke které jste předtím přidali 5-6 kapek čajovníkového oleje. Ponožky dejte do obuvi a nechte působit přes noc.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více