Zlepšete si látkovou výměnu!

zlepšete si látkovou výměnu! Na konci zimy se už téměř všichni rozhodli změnit svůj způsob života: někdo chce zhubnout, jiný zdravěji žít a jsou i tací, kteří se chtějí pouze dobít energií po dlouhých tmavých dnech.

Pokud i Vy uvažujete nad něčím takovým, je důležité vědět, že velkou pomocí při kterémkoliv plánu je dobré trávení a méně stresu.

Zde jsem Vám vybrala vše, co Vám může pomoci k dosažení Vašich cílů:
  1. Nejdůležitější: spánek
Pokud špatně nebo málo spíte, Váš organismus dostane signál, že potřebuje více energie. Pokud nechcete být ospalí celý den, snažíte se dostat do formy buď pomocí kofeinu, nebo cukru, co v žádném případě není dobré řešení. Nedostatek spánku může vyvolat i vážná onemocnění a už v krátké době vede k přibírání na váze. Pokud to jinak nejde, lehněte si už brzy a alespoň přes víkend si dopřejte odpolední spánek. Budete vidět, že se Vám upraví chuť do jídla a nebudete mít takovou chuť na sladké a energetická jídla.
  1. Pohyb!
Nelekněte se, není důležité, aby byl velmi zatěžující, abyste si budovali svalovou hmotu nebo s ním spalovali tuky. Mnohem zdravější je najít takovou formu cvičení, kterou můžete dělat dlouhodobě a s radostí. Může to být například pravidelná jóga nebo půlhodinová procházka, dvacetiminutové cvičení doma, každodenní chůze po schodech nebo tanec na Vaši oblíbenou hudbu. Je to úplně jedno, podstatné je, abyste se dobře cítili, když se Vám rozproudí krev.
  1. Rozmanitá strava
Pokud stále nebo velmi často konzumujete stále stejná jídla, Vaše trávení si zvykne na stravu, která se neustále opakuje. Vyzkoušejte nové věci, zkuste konzumovat více vlákniny, nejlépe prostřednictvím formou neslazených ovocných šťáv.
  1. Více různých tekutin
Pijte větší množství tekutin- více druhů bylinkového nebo bílého čaje a čisté vody (denně maximálně 2 litry), jezte polévky a uvidíte, že samotná různorodost Vám zlepší náladu.

Můžete vyzkoušet i tento dietní typ s jablečným octem: ve sklenici vody rozmíchejte 1 kávovou lžičku jablečného octa a před každým jídlem vypijte. Ocet můžete také přidat do salátů, podstatné je, že podporuje trávení a pomáhá odbourávat tuky.
  1. Dobré načasování
Jídlo si rozdělte: během dne jezte málo, ale pravidelně. Nejlépe je jíst každé tři hodiny malé množství, takto nebudete mít pocit hladu a neztratíte energii. V noci nejezte vůbec. Místo pozdního večerního jedení nechejte organismus odpočinout 10 nebo i 12 hodin.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více