5 tipů pro mastnou pleť!
5 tipů pro mastnou pleť!

5 tipů pro mastnou pleť!



Lesklá, mastná pleť je jedním z nejčastějších kožních problémů, ale naštěstí existuje řešení. Ukážu vám, jak byste se měli starat o svou mastnou, problémovou pleť.

Mastná pokožka je skutečně výzvou nejenom pro dospívající, ale je velmi častá i mezi dospělými. Příčinou mohou být hormonální poruchy, genetická predispozice, ale i stres a nevhodná strava. To všechno bohužel ztrpčuje každodenní život. V případě mastné pleti je činnost mazových žláz zvýšená, což znamená, že produkují nadměrné množství mazu, kvůli čemu je pokožka obličeje mastná, lesklá, póry se rozšíří a častými se stanou i vyrážky a akné.

Nemusíte zoufat, protože vhodnou péčí můžete příznaky zmírnit a svou pleť udělat opět krásnou. Ukážu vám nejlepší tipy!

  1. Čištění
Maz, který stagnuje ve vlasových koříncích, je dokonalou kolébkou pro bakterie, a proto je velmi důležité, abyste svou pleť se sklonem k nadměrnému maštění pravidelně čistili. Není však jedno, čím to budete dělat. Eben - čisticí mýdlo na obličej od Manny jsme vymysleli přesně k tomuto účelu a několik let jsme experimentovali, až vznikla vítězná formule. Základem je, abychom mohli pokožku očistit tak, abychom ji přitom nevysušili. Mastná pleť je totiž v mnoha případech i dehydratovaná. Toto speciální černé mýdlo s obsahem aktivního uhlí všeobecně zlepšuje vzhled aknózní pleti, a navíc bude vaše pleť díky němu měkčí a bude působit matným vzhledem. Obohatili jsme ho o hedvábný extra panenský olivový olej, sezamový olej, organické bambucké máslo a kokosový olej. Doporučuji, abyste si obličej umyli mýdlem ráno i večer, a potom ho nezapomeňte natřít Manna pleťovým krémem.

  1. Výživa
Pěkná pokožka začíná výživou. Určitě jste si už všimli, že když konzumujete mastná nebo ostrá jídla, případně pijete alkohol, potom je to druhý den na pokožce vidět. Pokud se chcete stravovat skutečně přátelsky k pokožce, potom dejte přednost čerstvé zelenině a ovoci, ale co je nejdůležitější: pijte hodně tekutin. V první řadě čistou vodu, ale výborně prospěje i zelený čaj nebo mrkvová šťáva s vysokým obsahem karotenu nebo rajčatová šťáva. Stav pleti zlepšují i všechny potraviny s obsahem vitaminu E, které jsou přátelské k pokožce. Čemu se musíte v každém případě vyhnout, jsou sycené nealkoholické nápoje s vysokým obsahem cukru, protože obsahují velké množství přídavných látek, které se v organismu nahromadí a mohou stav pleti zhoršit.

  1. Spánek
Osmihodinový spánek se ne náhodou nazývá „beauty sleep”. Pleť se v noci regeneruje a vypořádá se škodami, které utrpěla během dne. Není jedno ani to, kdy spíte. Hodiny před půlnocí jsou mnohem důležitější, než kdybyste začali spánek po půlnoci.

  1. Sluneční světlo
Sluneční světlo stimuluje produkci vitaminu D, a proto je obzvláště důležité, aby sluneční paprsky hladily vaši pleť každý den minimálně 10 minut. Má to dezinfekční, léčivý účinek, a pokud to nepřeženete, pomůže zmírnit i příznaky mastné pleti.

  1. Péče
I když je velmi těžké odolat, chtěla bych vás poprosit, abyste doma vyrážky a černé tečky na své mastné pleti nevytlačovali. Na problémových místech můžete vyzkoušet i 100% čistý čajovníkový esenciální olej. Každý z nás má jiný typ pleti, a proto se na každého vztahují jiné rady péče o pleť. Jaký máte typ pleti a o jakých tipech péče byste chtěli slyšet? Napište mi v komentáři, abych vám mohla na vaše dotazy v mém nejbližším blogu odpovědět!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více