Lahůdka na víkend: veganský hamburger!
lahůdka na víkend: veganský hamburger!

Lahůdka na víkend: veganský hamburger!



Na víkend se s vámi podělím o recept na chutný veganský hamburger, který je vhodný i pro hosty, které očekáváte, a navíc je i super zdravý!

Hamburger je skvělou klasikou, která nám vždy udělá radost. Je dokonalý k obědu i k večeři, a navíc k hamburgeru můžete použít i suroviny, které nám jen tak leží v ledničce. Pokud jste se ještě neodhodlali k výrobě domácího hamburgeru, protože se vám recepty zdály velmi komplikované, potom je nejvyšší čas, abyste vyzkoušeli tento úžasný veganský hamburger, i s přílohou.
Výsledek dokáže konkurovat klasické verzi s masem, a navíc je mnohem zdravější.

Tajemství dokonalého hamburgeru spočívá v kvalitní „masové placce”, samozřejmě pouze z veganských surovin.

Přísady:
10 dkg vařené čočky,
10 dkg cizrnové mouky,
1 baklažán,
1 kalifornská paprika,
2 cibule,
6 středně velkých hub,
2 stroužky česneku,
10 dkg kaštanového pyré (bez cukru),
sůl, pepř.

Nadrobno nakrájenou cibuli, houby a kalifornskou papriku opražte, baklažán pečte v troubě 20 minut, a potom vydlabejte jeho dužinu. Vše smíchejte s ostatními přísadami tyčovým mixérem na kaši a tvarujte „masové placky”. Uložte je na pečící papír, a v předehřáté troubě 10 minut pečte po obou stranách a vložte do celozrnné housky.

K dokonalému hamburgeru je zde pro vás i recept na domácí kečup, kterým můžete nahradit rajský protlak z obchodu, který je plný cukru:

V půl decilitru kokosového oleje opražte malou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidejte nakrájená rajčata, osolte a opepřete a vařte tak dlouho, dokud nezískáte hustou omáčku. V posledních dvou minutách přidejte nadrobno nakrájená sušená rajčata, jako koření zase oregano, mletou červenou papriku a bazalku. A domácí kečup je hotový!

Obloha:
Pečené sladké brambory

S tímto receptem můžete vylepšit sladké brambory, které budou navíc ještě chutnější. K hamburgeru jsou doslova božské, a pokud vám nějaké zůstanou, výborné jsou i samostatně jako chipsy. Skvělá pochoutka.

Sladké brambory důkladně umyjte, a potom je nakrájejte na malé hranolky. Dříve, než je uložíte na plech vyložený papírem na pečení, obalte je ve směsi 1 porce sody bikarbony, 2 porce kukuřičného škrobu, jedné polévkové lžíce chilli papriky a špetky soli. Hranolky pokropte trochou olivového oleje a pečte tak dlouho, dokud sladké brambory nebudou měkké.

Dobrou chuť!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více