Na víkend se s vámi podělím o recept na chutný veganský hamburger, který je vhodný i pro hosty, které očekáváte, a navíc je i super zdravý!
Hamburger je skvělou klasikou, která nám vždy udělá radost. Je dokonalý k obědu i k večeři, a navíc k hamburgeru můžete použít i suroviny, které nám jen tak leží v ledničce. Pokud jste se ještě neodhodlali k výrobě domácího hamburgeru, protože se vám recepty zdály velmi komplikované, potom je nejvyšší čas, abyste vyzkoušeli tento úžasný veganský hamburger, i s přílohou.
Výsledek dokáže konkurovat klasické verzi s masem, a navíc je mnohem zdravější.
Tajemství dokonalého hamburgeru spočívá v kvalitní „masové placce”, samozřejmě pouze z veganských surovin.
Přísady:
10 dkg vařené čočky,
10 dkg cizrnové mouky,
1 baklažán,
1 kalifornská paprika,
2 cibule,
6 středně velkých hub,
2 stroužky česneku,
10 dkg kaštanového pyré (bez cukru),
sůl, pepř.
Nadrobno nakrájenou cibuli, houby a kalifornskou papriku opražte, baklažán pečte v troubě 20 minut, a potom vydlabejte jeho dužinu. Vše smíchejte s ostatními přísadami tyčovým mixérem na kaši a tvarujte „masové placky”. Uložte je na pečící papír, a v předehřáté troubě 10 minut pečte po obou stranách a vložte do celozrnné housky.
K dokonalému hamburgeru je zde pro vás i recept na domácí kečup, kterým můžete nahradit rajský protlak z obchodu, který je plný cukru:
V půl decilitru kokosového oleje opražte malou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidejte nakrájená rajčata, osolte a opepřete a vařte tak dlouho, dokud nezískáte hustou omáčku. V posledních dvou minutách přidejte nadrobno nakrájená sušená rajčata, jako koření zase oregano, mletou červenou papriku a bazalku. A domácí kečup je hotový!
Obloha:
Pečené sladké brambory
S tímto receptem můžete vylepšit sladké brambory, které budou navíc ještě chutnější. K hamburgeru jsou doslova božské, a pokud vám nějaké zůstanou, výborné jsou i samostatně jako chipsy. Skvělá pochoutka.
Sladké brambory důkladně umyjte, a potom je nakrájejte na malé hranolky. Dříve, než je uložíte na plech vyložený papírem na pečení, obalte je ve směsi 1 porce sody bikarbony, 2 porce kukuřičného škrobu, jedné polévkové lžíce chilli papriky a špetky soli. Hranolky pokropte trochou olivového oleje a pečte tak dlouho, dokud sladké brambory nebudou měkké.
Dobrou chuť!
Připomínky
Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!