5 nejlepších léků proti stresu
5 nejlepších léků proti stresu

5 nejlepších léků proti stresu



Zaplavuje vás stres a máte pocit, že se pomalu schyluje k bouřce nad vaší hlavou? Žádnou paniku, stává se to každému, není však jedno, jak to budete řešit.

V dnešním uspěchaném světě hraje zmírnění stresu klíčovou roli, a protože je přírodní řešení mojí srdeční záležitostí, považuji za důležité, abyste se v případě stresu dali do rovnováhy harmonickými metodami.

Zde je několik věcí, které pokud pravidelně zařadíte do svého života, zůstanete s velkou pravděpodobností i ve stresové situaci klidnější a vyrovnanější. Myslete na všechno tak, jako na nějaký rituál, který děláte pro sebe, na trochu „času pro sebe”, díky kterému se dobijete a dostanete do harmonie i během „životní bouřky“.

Meditace

Mnozí referují o tom, že od té doby, co začínají každý den meditací, ke každodenním povinnostem přistupují jinak a s mnohem větší energií. Cílem je, abyste si vytvořili ranní rutinu, abyste měli ráno na sebe a na svůj malý, vlastní svět alespoň 30 klidných minut, ještě před tím, než se probudí rodina a zaplaví vás povinnosti. Vstaňte o něco dříve než obvykle a uchylte se do světlé, tiché části bytu, kde si můžete udělat pohodlí. Sedněte si do tureckého sedu na polštář nebo se pohodlně usaďte do svého oblíbeného křesla, zavřete oči a sledujte svůj dech. Zhluboka dýchejte do břicha, to vás uklidní. Sledujte své pocity, ve které části svého těla cítíte napětí a tak všeobecně, v jakém jste psychickém stavu. Je důležité, abyste se nehodnotili, pouze všechno sledujte a všechno přijímejte tak, jak je. Pokud přijde nějaká myšlenka, nechytejte se jí, jenom ji nechejte, aby vámi přešla. Můžete si vybrat i řízenou meditaci, na internetu je hodně možností.

Zde vás při tiché hudbě vede příjemný hlas, který vám pomůže uvolnit se. Když jste skončili, na několik minut si sedněte, vezměte si do ruky svůj diář a naplánujte si den. Co byste chtěli dosáhnout? Co uděláte proto, abyste se dobili? Přitom všem můžete odpařovat
esenciální oleje, to vám ještě více pomůže, abyste se soustředili na sebe. Doporučuji Manna levandulový a citronový, 100% čisté esenciální oleje, jsou k relaxaci dokonalé. Než váš den začne, už budete vyrovnaní, klidní a připravení. Je to velký rozdíl, než kdybyste z postele vyskočili se staženým žaludkem a spěchali za povinnostmi dalšího dne.

Jóga

V západním vnímání je jóga o pohybu, o vypracování různých „asan”, avšak ve skutečnosti jde o mnohem více. V józe přizpůsobíte pohyb k dýchání, dýchání k pohybu, čím se dostanete do harmonického, meditačního stavu, ve kterém se při posilování svého těla vaše mysl zklidní. Cviky je třeba provádět na nádech a výdech. Doporučuji, abyste vyzkoušeli několik stylů, abyste zjistili, který je vám nejbližší. Jedna z nejpopulárnějších je jóga Hatha, jejímž cílem je dosažení rovnováhy a harmonie. Základní řada cviků se skládá z takzvaných „vítání dne”. Když hledáte dynamičtější formu pohybu, potom může být vašim směrem Vinyasa, na natahování svalů a kloubů zase doporučuji pasivní, pomalou Yin jógu. Kromě toho, že je jóga výbornou fyzickou aktivitou, skvěle zmírňuje stres a dodá energii. Můžete ji zařadit i do svého běžného tréninkovému programu.

Zklidňující koupel

Když se po celodenním stresu vrátíte nervózní domů, tehdy není snadné dosáhnout toho, aby vám ani po dlouhých hodinách nechodily po rozumu pracovní problémy. Nejlepší, co v této situaci můžete udělat je, že si dáte ve vaně koupel a při příjemném dotyku teplé vody ze sebe stres vyplavíte. Věděli jste, že s pomocí příjemných esenciálních olejů můžete domácí wellnes zážitek pozvednout na vyšší úroveň? Vhoďte do vody Manna kouli do koupele a užívejte si, jak vás rozmazlují přírodní složky a 100% čisté, esenciální oleje s pohádkovou vůní. Pro ještě příjemnější zážitek přidejte do vody několik kapek Manna levandulového esenciálního oleje, který předtím zřeďte v malém množství kokosového oleje.

Masáž

Relaxační účinek horké koupele můžete pozvednout na vyšší úroveň, pokud do své pokožky vysušené ručníkem vmasírujete Manna arganový olej nebo panenský kokosový olej. Je důležité, abyste vždy masírovali až od konce svých končetin směrem k srdci, čím podpoříte lepší krevní oběh. Výsledek budete cítit nejenom na své pokožce, ale i na psychickém stavu.

Procházka v přírodě

Pokud existuje něco, co zmírňuje stres, udělá dobrou náladu a dobije energii, potom je to čas strávený v přírodě. Místo toho, že si po stresujícím dni lehnete na gauč před televizí, čím se vaše sebelítost ještě zvýší, raději se oblečte a dejte si velkou procházku v parku nebo v lese! Obdivujte stromy, nádhernou oblohu a dýchejte čerstvý vzduch! Uvidíte, že se negativní myšlenky ihned rozplynou!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více