3+1 nápad na kreativní vánoční dárky
3+1 nápad na kreativní vánoční dárky

3+1 nápad na kreativní vánoční dárky



Tyto Vánoce povolte uzdu své fantazii a udělejte radost svým blízkým doma vyrobenými vánočními dárky. Kromě toho, že jsou mnohem osobnější než hotové výrobky, i jejich samotná příprava je skvělým zážitkem. Podívejme se společně na nejlepší nápady!

Znáte ten pocit, kdy se večer o Vánocích podíváte kolem sebe a všude v bytě nacházíte vlastnoručně vyrobené zázraky? Vzpomenete si na příběhy jejich přípravy a při každé příležitosti, když se na ně podíváte, pocítíte radost. Máte radost, protože jste byli kreativní, protože jste měli odvahu tvořit a do těchto předmětů jste vložili své vlastní nápady a osobnost. Chci vás inspirovat, abyste vánoční dárky vyrobili vlastnoručně, protože je to úplně jiná dimenze, než dárky z obchodu. Jsem si jistá, že ten, kdo tyto dárky dostane, si je bude vážit, protože bude vědět, že při jejich výrobě jste na danou osobu mysleli s láskou.

Podívejme se na několik příkladů doma vyrobených vánočních dárků:

Vonný sáček potpourri
Toto je typický dárek, u kterého jsou nekonečné možnosti a s velkou pravděpodobností se všechny „přísady“ už nyní nacházejí ve vašem domě nebo bytě. Na podzim nasbírejte listy ze stromů, květy a různé plody, ale dokonalé jsou i mušle a kamínky nasbírané na letní dovolené. Nemusíte udělat nic jiného, než je pěkně naskládat do pleteného košíku nebo skleněné misky. Pokud jste hotoví a jste spokojeni, potom může následovat nejlepší část, a to dodání vůně: na plody, větvičky a listy přidejte několik kapek Manna pomerančového esenciálního oleje a vychutnávejte si 100% čistou vůni, kterou ze sebe sálají suché poklady přírody. Můžete přidat například i citronový, čajovníkový, bergamotový nebo levandulový esenciální olej. Možnosti kombinací jsou nekonečné.

Ozdoba ve formě sněhové vločky ze sody bikarbony
Tyto nádherně lesklé, sněhobílé ozdoby přitahují pohledy a jsou velmi oblíbené. Je ohromující, že k nim potřebujeme pouze soda bikarbonu, potravinářský škrob a vodu, a mohou soupeřit i s nejdražšími prodávanými ozdobami. Příprava: jako odměrku použijte 2 decilitrový pohár a odměřte 1 pohár soda bikarbony, půl poháru potravinářského škrobu a tři čtvrtiny poháru vody. Přísady smíchejte, a potom tekutinu podobné konzistence jako smetana začněte vařit na mírném ohni. Když bude hmota hustější a bude mít konzistenci plastelíny, odstavte ji z ohně, vyklopte na pracovní desku, nechte mírně vychladnout, a potom vyválejte na tloušťku 5 milimetrů. Na tvarování použijte formičky na vykrajování, a potom na vykrojené ozdoby udělejte pomocí špejle dírku. Nechejte je 4-5 hodin schnout, ale úplně tvrdé budou až po několika dnech. Pokud chcete, aby byly vaše ozdoby voňavé, před vykrojením přidejte do hmoty Manna esenciální olej. Můžete je ozdobit temperovými barvami nebo tak, že na ještě neztuhnutou hmotu přitisknete krajku. Budou nejkrásnějšími ozdobami vašeho stromečku, ale dokonalé jsou i jako dárky.

Domácí čajový filtr
Čaj je jedním z nejmilejších dárků. Má z něj radost každý a můžeme si být jistí, že obdarovaný bude při pití horkého nápoje myslet na nás. Domácí čajový filtr je typ vlastnoručně vyrobeného dárku, kvůli kterému určitě každý zatají dech. Hlavně, pokud budete dělat vlastnoručně nejenom plnění filtrů, ale vyrobíte k nim i malé odkazy. Pořiďte si malé sáčky z mušelínu, které jsou vyrobeny vysloveně na výrobu čajových filtrů, a naplňte je svou oblíbenou čajovou směsí. Můžete přidat kousky skořice, badyán, kardamom, kousky kandované pomerančové kůry, vanilkový lusk nebo jiné dobroty, které čajovou směs vylepší a udělají jedinečnou. Odkaz můžete přiložit tak, že na konci spojovacího lanka napíšete na malý papírek laskavá slova nebo věty. Snažte se nechat osobní odkaz. Můžete například oživit chvíle strávené během roku s obdarovanou osobou nebo si můžete vybrat i skvělé citáty.

Manna dárkové sady
Pokud chcete darovat kosmetiku, potom bude mít vaše rodina i přátelé určitě radost z kouzelné Manny. Její balení je nádherné a můžete ho skvěle znovu použít jako dekorativní ozdoby, ale naše nejoblíbenější jsou malé mašličky na mýdlech. Všechny děláme ručně, pouze pro vás!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více