Účinky kouzelné skořice
Účinky kouzelné skořice

Účinky kouzelné skořice



Už i samotná vůně skořice je omamná. Navodí příjemnou atmosféru domova, a navíc je skutečným zázrakem i z hlediska vašeho zdraví.

Skořice se používá už od starověku, ne náhodou. Je vynikající proti různým bakteriím a virům, a proto může pomoci při nachlazení a jiných zimních infekcích. Pokud máte pocit, že by se vašemu imunitnímu systému hodila pomoc, potom pijte čaj nebo kávou ochucenou skořicí. Dobrým nápadem je i posypání čerstvého ovoce skořicí, čím dodáte ovoci nejenom „plus“ příjemnou vůni a chuť, ale zároveň tak snížíte i kvasné procesy v ovoci. Mezi léčivé účinky skořice patří i to, že podporuje tvorbu inzulinu, a proto se vysloveně doporučuje pro diabetiky. Nejlepší je, pokud ji budete v malém množství konzumovat každý den, zejména během jídla, ne nalačno. Vyrovnává hladinu cukru v krvi a pomáhá zabraňovat návalům chuti na sacharidy. Tyto maličkosti vám mohou velmi pomoci, abyste se mohli cítit dobře, a aby vás nepřepadla zimní únava.

U skořice je to však zejména její vůně, do které se zamilujete jako první. Je to díky jejímu aromaterapeutickému účinku, protože jakmile ucítíte příjemnou skořicovou vůni, vaše nálada se ihned zlepší. I proto padne dobře sklenice vařeného vína se skořicí nebo kompot, či skořicový koláč.

Když skořice, tak dohromady s ní i sladké, sváteční koření, které vás ukolébají do vánoční nálady. Dopřejte si drobné rozmazlující rituály, protože právě ty vás nejlépe naladí na svátky. Do aromalampy přidejte několik kapek skořicového esenciálního oleje a nadechněte se jeho kořenité vůně! Přetřete si pokožku Manna lufovým peelingem a vychutnávejte si pocit, jak se vaše pleť současně setkává s povzbuzujícím osvěžením a hedvábným rozmazlováním, přírodní brusné látky a sametové oleje ošetřují vaši pleť a omamná skořicová a citronová vůně vás okouzlí a pohladí vaši duši.

Dokonalým doplňkem večerů strávených v opojení skořice je Manna sladce-kořenitá koule do koupele s olejem z hroznových jadérek. Představte si, že se ponoříte do vany plné kořenité vody a vychutnáváte si, jak jemné složky šetrně rozmazlují vaši pleť, přičemž voda nasákne jejich sladkou, omamnou vůní. Zapalte si čajové svíčky a připravte si vedle vany i šálek skořicového čaje. Po únavném dni to bude dokonalé osvěžení, které vás uklidní a uvolní. Dopřejte si to, protože si skutečně zasloužíte trochu „času - já”. Z vany potom vyjdete doslova znovuzrozeni.

Na závěr je tu pro vás recept na chutný skořicový čaj

Základem čaje může být celá skořice, nalámaná nebo ve formě prášku, ke které stačí přidat pouze horkou vodu. Na 2,5 dl čaje budete potřebovat jednu středně velkou celou skořici nebo jednu polévkovou lžíci mleté skořice. Zalijte ji vroucí vodou a nechte 10 minut vylouhovat. Pokud chcete, aby byla chuť vzrušující, přidejte i dva badyány nebo hřebíčky a ochuťte březovým cukrem. Dobré je i to, pokud do svého černého nebo zeleného čaje přidáte během louhování trochu skořice. Uvidíte, že zážitek bude ještě zvláštnější!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více