Získejte čas čtením

získejte čas čtením Také se rádi usadíte do pohodlného křesla nebo si raději lehnete na pohovku? Na dovolenou si s sebou raději vezmete knihu, protože v tu dobu máte větší radost ze čtení? Nebo jste už vyměnili klasické knihy na e-book čtení?

Pokud jste i Vy skutečným knihomolem, máme pro Vás jednu skvělou informaci? Vědci z Univerzity Yale nedávno zjistili, že čtení Vás neubírá o život, ale právě naopak: Váš život prodlužuje. Ti, kteří čtou každý den půl hodiny, žijí téměř o dva roky déle, než ti, kteří čtou jenom občas a navíc získají k dobru i několik let oproti těm, kteří svůj volný čas tráví několik hodin sledováním televize.

Účastníci výzkumu, který se začal v roce 2000, byli nejrůznějších kategorií, společné měli pouze to, že všichni měli více než 50 let. Z několikaletého výzkumu se zjistilo i to, že ti, kteří rádi čtou, jsou duševně svěžejší než ti, kteří knihy nemají příliš v lásce.

Dny jsou stále kratší, čekají nás dlouhé, tmavé večery, chladné, upršené odpoledne a na objevení velké množství vzrušujících příběhů!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více