Ylang-ylang
ylang-ylang

Ylang-ylang



Výtažek s exotickým názvem ylang-ylang, který může být známý jako složka mnoha parfémů, se získává z tropického stromu cananga. Název má původ v jazyce tagalo a znamená "mimo lesa" nebo i v překladu ze slova ilang-ilan "jedinečný, výjimečný". Ale ne náhodou je nazýván i květem květů. Po těchto informacích jste určitě zvědaví, za co mu vděčíme ve všedních dnech.


Nejenom jméno má jedinečné, ale i účinky


Vůně ylang-ylang je zajímavá a nejvíce se podobá směsi jasmínu a pomeranče. I proto se často používá v parfémech a dá se s ním dosáhnout dokonalý orientální účinek.


Jeho aromaterapeutický účinek je vhodný i jako antidepresivum a na uklidnění. Výborně mírní stres a napětí.


V Asii ho už před několika sty lety používali k léčení ran a k zabránění povrchové infekce.


Díky vysokému obsahu antioxidantů může mít skvělý účinek i na pokožku. Ve formě kúry ho můžeme používat také k léčbě vypadávání vlasů.


Výborně snižuje vysoký krevní tlak, ale je schopen odstranit i svalové křeče.


K dosažení přitažlivosti


Ylang-ylang je květem lásky a je také účinným afrodiziakem. Je výborný na probuzení vášně, ve formě esenciálního oleje několika kapkami provoníte koupel a můžete ho aplikovat i během masáže, ale k tomuto účelu je výborná i vůně parfému, který je z něj vyroben.


Na Filipínách tímto květem sypou novomanželskou postel, aby se zmírnil stres, který doprovází první společně strávenou noc. Svou omamnou vůní pomáhá, aby se milenci na sebe naladili.


Jeho přirozenou složkou je linalool, který pomáhá dosáhnout duševní klid a intimní atmosféru.


Ale dejte si pozor, protože jeho vůně je velmi intenzivní, stačí jedna - dvě kapky, abyste nedosáhli pravý opak toho, co byste chtěli! Ve větším množství může způsobit bolest hlavy.


Své místo má i v Mannách


Ylang-ylang je častou složkou produktů Manny.


COCO ylang-ylang tekuté mýdlo v sobě spojuje rozmazlování kokosového oleje s jemným ošetřováním sezamového oleje, přičemž tečku na pomyslné "i" dává omamná vůně ylang-ylang. Proto nebuďte překvapeni, pokud si budete chtít ruce mýt stále častěji, protože každá taková příležitost vás obdaruje svěží, orientální vůní a ošetřující péčí.


Pokud do této kouzelné vůně nechcete ponořit pouze své ruce, sametově jemná pěna Manna Mýdla Růžová pohádka obalí vaši pleť třemi druhy esenciálních olejů. Šalvěj muškátová zažene vaše chmurné myšlenky. Květ květů, ylang-ylang, zase svou vůní zaručeně zaujme nejenom vás, ale i vašeho partnera.


Pokud nebudete spokojeni s vůní, která na vašem těle zůstane po koupeli, potom se do ní ponořte s pomocí přípravku na péči o tělo Vulkanicky filtrované bambucké máslo, díky kterému se bude kolem vás vznášet vůně pomeranče a ylang-ylang. Toto máslo vlivem filtrace přes vulkanické kameny ztratí svou kouřovou povahu, čím plně přenechá místo svěžím vůním poskytovaným exotickými esenciálními oleji. Tuto Mannu můžete použít téměř na celé tělo. Vaše pokožka bude sametová od konečků vlasů až po paty, protože ošetřeny budou díky němu i ty.


Nebojte se proto využít přírodou dané dary ylang-ylang, protože díky němu můžete mít všední dny živější, co potom budete moci předat i těm, kteří jsou vám skutečně blízcí. Využijte každou příležitost k tomu, abyste radost získali i rozdávali. Ať je květ vaší lásky tak věčný, jako květ stále zeleného stromu cananga, ylang-ylang.



Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více